HNŽ Zapečaćeno 6 objekata, zatečeno 11 neprijavljenih radnika, napisano 30.800 KM kazni

Federalna inspekcija
hercegovina.info

Inspektori Porezne uprave Federacije BiH (Županijski porezni ured Mostar) 23.11.2021. godine izvršili su 28 inspekcijskih kontrola tzv. akcija kojim su bili obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju djelatnost trgovine, ugostiteljstva, djelatnost proizvodnje i prodaje kruha i peciva i ostale uslužne djelatnosti. Kontrole su izvršene na području: Mostara, Čapljine, Jablanice i Konjica, a cilj kontrola bila je provjera poštivanja Zakona o fiskalnim sustava i zapošljavanja radnika na crno.

U ovim kontrolama inspektori Porezne uprave otkrili su 11 neprijavljenih radnika, 8 obveznika koji nisu izdavali fiskalne račune, 1 obveznika koji nije imao instaliran fiskalni uređaj i 2 objekta koji su radili bez odobrenja za rad nadležnog organa.

Zbog utvrđenih nepravilnosti: zapošljavanje neprijavljenih radnika, neevidentiranje prometa putem fiskalnog uređaja, nepostojanje fiskaliziranog fiskalnog uređaja, rada bez odobrenja, zapečaćeno je 6 objekata i izdano je 14 prekršajnih naloga s ukupno izrečenim novčanim kaznama u iznosu 30.800,00 KM, priopćeno je iz Porezne uprave BiH.