HNŽ Učenici sutra u školu pod novim i opuštenijim mjerama

Škola škole Mostar
hercegovina.info

U Hercegovačko-neretvanskoj županiji od sutra će se u školama i vrtićima program odvijati uz nove i 'opuštenije' mjere, koje će za početak na snazi biti narednih dva tjedna. Jedan dio učenika se više neće morati dijeliti, a i nastava će trajati nešto duže.

"Kako je i najavljeno, zbog poboljšanja epidemiološke situacije Vlada Hercegovačko-neretvanske županije, na preporuku županijskog Kriznog stožera donijela je neke opuštajuće mjere. Jedna od novosti je ta da će nastavni program za učenike od prvog do petog razreda trajati pola sata duže. Umjesto dosadašnjih dva sata nastavnog programa, školarci će u školi boraviti dva i pol sata, što će učiteljima omogućiti lakšu organizaciju. Također, neće se više morati raditi po skupinama, ako je broj učenika bio veći od 18, već će svi učenici istog razreda uz distancu moći biti u jednoj učionici, što će dodatni olakšati posao svima", potvrdio nam je glasnogovornik Vlade i Kriznog stožera HNŽ-a Pero Pavlović.

Podsjetimo, donošenjem ove odluke jako su zadovoljni i u Sindikatu učitelja Hercegovačko-neretvanske županije, a predsjednik Sindikata Slavko Lauš u razgovoru za nam je rekao kako se nada da bi potpuna normalizacija nastave u HNŽ-u trebala krenuti s početkom ožujka.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.