HNŽ DIŽE 13 MILIJUNA Sedam Pedijatriji, šest RMC-u i bolnici u Konjicu

Pedijatrija SKB Mostar
Hercegovina.info

Na sjednici Skupštine Hercegovačko - neretvanske županije (HNŽ) zakazane za 27. travanj ponovno će se naći odluka o kreditnom zaduženju županije u korist bolnica u Mostaru. Radi se o izmjeni prethodne odluke donesene na Skupštini.

U prethodnoj odluci iznos kredita je bio veći za dva milijuna (15 milijuna), a otplatni rok do 2034., a povlačenje je bilo planirano u dvije tranše, od 8, pa 7 milijuna, a nije bilo precizirano ni koliko će koja bolnička ustanova dobiti. Također, u novoj odluci rok otplate je duži za godinu dana (prvoj je bio do 2034., dok je u novoj do 2035.). 

Pedijatrija SKB Mostar

U odluci o kreditnom zaduženju koja će se naći pred skupštinskim zastupnicima u četvrtak, sada se navodi da će se Hercegovačko - neretvanska županija zadužiti kreditom kod Razvojne banke Federacije BiH za financiranje projekata izgradnje, obnove i opremanja bolnica u Hercegovačko-neretvanskoj županiji u ukupnom oznosu od 13 milijuna maraka. Županija se zadužuje na 12 godina (144 mjeseca), a plaćat će kamatu u iznosu od 2.5 posto.

Za opremanje Klinike za dječje bolesti – Pedijatrija SKB Mostar planirano je više od pola iznosa, 7 milijuna maraka, za izgradnju, obnovu i opremanje više odjela Kantonalne bolnice 'Dr. Safet Mujić' 4.5 milijuna, a za dogradnju i opremanje novih odjela u Općoj bolnici Konjic 1.5 milijuna maraka.  

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.