HNS O SMJENI TADIĆ Bošnjačko ovladavanje pravosuđem, srušen treći stup vlasti u BiH

HNS predsjedništvo ploča
Hercegovina.info

Hrvatskinarodni sabor oštro je osudio smjenu glavne tužiteljice Tužiteljstva BiH Gordane Tadić.

"Nasilna smjena državne tužiteljice Tadić pod palicom bošnjačkog političkog vrha, potpomognutog besramnim paraobavještajnim pritiscima i medijskim spinovima označila je slom trećeg stupa vlasti u Bosni i Hercegovini. U ovim trenucima traje bošnjačko otimanje i ovladavnje pravosuđem. "Prvi u Bošnjaka", uz radikalne "twitteraše", već mjesecima u svojim javnim istupima vrši politički pritisak na pravosudni sustav i očigledno ista politika stoji iza današnje smjene", kazali su iz HNS-a. 

Nužno je istaknuti kako su za smjenu Gordane Tadić glasovali: Halil Lagumdžija, Amila Kunosić Mimica, Sanela Butigan-Gorušanović, Sanin Bogunić, Lejla Hadžić i Mustafa Šabić - evidentne pravosudne perjanice bošnjačkog unitarizma i direktno odgovorni pojedinci koji su danas srušili treći stup vlasti u Bosni i Hercegovini, navodi HNS

"Današnji rušilački pohod uvod je u neizvjesno stanje, ne samo u okviru pravosudnih institucija i vladavine prava, nego i političkog i institucionalnog okvira kroz neskrivene pokušaje bošnjačkog ovladavanja Federacijom BiH", zaključili su.