Hercegovačka radio televizija prekinula štrajk

MOSTAR - Djelatnici Hercegovačke radio televizije prekinuli su u petak štrajk i odustali od gašenja signala te televizijske kuće, nakon što su se županijske vlasti dogovorile da će im isplatiti dvije plaće te riješiti vlasnički status, objavili su sindikati.

Sindikat HRT Mostara priopćio je da su nakon dogovora predsjednika vlade Hercegovačko-neretvanske i Zapadnohercegovačke županije Srećka Borasa i Zvonke Jurišića, te predstavnika grada Mostara i nadzornog odbora HRT Mostar u petak prestali razlozi za štrajk djelatnika koji traje već dva mjeseca.

Dogovorena je deblokada računa HRT Mostar te isplata dviju zaostalih plaća, priopćio je sindikat te medijske kuće koja program emitira na hrvatskom jeziku.

Sindikat djelatnika HRT Mostar zaprijetio je da će, ako se ne isplate plaće i ne riješi status HRT Mostar, na Veliki petak isključiti signal i odašiljački sustav HRT Mostara.

Djelatnici HRT Mostar stupili su u štrajk jer im ta medijska kuća duguje osam plaća, a također im godinama nisu uplaćivani doprinosi za mirovinsko i zdravstveno osiguranje.

Račun HRT Mostar bio je blokiran zbog duga prema poreznoj upravi od 1,1 milijun maraka (oko 4 milijuna kuna), dok ukupni dugovi radija i televizije iznose blizu 1, 8 milijuna maraka, priopćeno je iz sindikata.

bitno.ba