Uništili Radio postaju Mostar, pa sad pokreću sve ispočetka!

radio postaja mostar, hercegovačka televizija, HDZ
Koja i kakva je logika političku elitu vodila pri uništenju najslušanijeg radijskog programa u Hercegovini, nije poznato, a danas je vidljivo da njihova logika nije imala nikakvog smisla, baš kao iz vica o Muji i Hasi. Očito, onima koji su se pitali i koji su odlučivali nisu imali niti mrvicu mozga i strateškog promišljanja o medijskoj budućnosti jednog naroda, a toliko su se udarali u prsa o potrebi formiranja rtv kanala na Hrvatskom jeziku.

Nadati se, da su došle neke 'nove face' koje drugačije promišljaju, te da će Radio postaja Mostar opet poletjeti u eter Herceg Bosne, gdje i zaslužuje biti, ne zbog politike, već zbog onih koji su cijeli svoj život i radni vijek ugradili u postojanje tog medija.

Danas Mostaru je svečano otvoren studio Mostarske panorame, čime se i službeno krenulo u projekt vraćanja Radio Mostara u eter. Mostarska panorama će biti emitirana svaki dan u vremenu od 7 do 10 sati, a moći će te je slušati na frekvenciji 107.5.

"Kada ima volje ima i načina. Imali smo želju da Mostar vratimo na medijsku scenu Hercegovine, da Mostar ponovo ima svoj hrvatski javni mediji. Početak je svaki težak, naš možda i malo konfuzan zbog komplicirane zakonske regulative koja se odnosi na ovu djelatnost, ali sve smo svladali", rekla je danas na otvaranju svečanosti urednica Mostarske panorame Ana Marija Dedić.

Ona će zajedno s svojim kolegama Davorom Babićem, Ivanom Raguže, Željkom Mikulićem i ostalima raditi na vraćanju Radio Mostara u eter i daljnjem širenju programa - piše Večernji List.

"Frekvencija 107,5 pokriva i dijelove ŽZH-a, tako da će Mostarska panorama već sada biti regionalni program. Od same ideje do realizacije projekta prošlo je svega osam mjeseci. Ja sam uvjeren da Mostarska panorama ima mjesto i u Mreži hrvatskih radio postaja i uvjeren sam kako je ovo dobar put da postanemo jednoga dana kanal na hrvatskom jeziku", poručio je jučer ravnatelj Radija Herceg - Bosne Stipo Galić.

Upravo je ovaj hrvatski javni mediji frekvenciju 107,5 ustupio Mostarskoj panorami, a sam Galić je mnogo doprinio realizaciji ovoga projekta.

Realizaciju projekta u velikoj mjeri su pomogli i predsjednik Gradskog odbora HDZ-a BiH Mostar Slađan Bevanda i gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić.

"Danas sam ponosam što smo jedan projekt ove vrste uspjeli realizirati. Raduje me što će buduća Radio postaja Mostar, a sada Mostarska panorama od ponedjeljka početi emitirati svoj program", rekao je Bevanda danas na otvaranju svečanosti.

brotnjo-online.com