FOTO  HDZ i SDA pozivaju opet birače na zajedništvo, ljevica kreativna, a oporba ohrabruje građane koji još nisu u Njemačkoj

Izbori 2022 plakati

Predizborna kampanja u Bosni i Hercegovini službeno je danas počela, no vijest nije odjeknula zbog činjenice da političke stranke već mjesecima održavaju okrugle stolove, javne tribine i razna palamuđenja koji se ne razlikuju bitno od kampanje. 

Na javnim mjestima predviđenim za političko reklamiranje osvanuli su plakati raznih kandidata, kao i na društvenim mrežama, a ovdje donosimo glavne poruke i smjernice većih stranaka u Hercegovini koje pretendiraju na što veći uspjeh.

Dugogodišnji koalicijski partneri na svim razinama HDZ i SDP u svojim porukama i plakatima pozivaju (opet) na zajedništvo svojih glasača. Hrvatska demokratska zajednica će pokušati Borjanu Krištu progurati u Predsjedništvo, a računaju da će birače motivirati sloganom "Zajedništvom do pobjede", a riječ zajedništvo je ključna riječ i u kampanjama s proteklih izbora. Stranka demokratske akcije opet je istaknula predsjednika Izetbegovića kao ključnu figuru izbora te je uvjerljivo najdominatnija pojava jutros na ulicama uz poruku "Izetbegovića za predsjednika". Uz to, izborni program se svodi na jedinstvo i zajedništvo u borbi za Bosnu i Hercegovinu.

Izbori 2022 plakati

Izbori 2022 plakati

Radončićev Savez za bolju budućnost nudi 'Pametnu BiH', a svoju kampanju su počeli u bihaćkom porodilištu. Uvijek sporni Željko Komšić lovi još jedan predsjednički mandat, a ni ovaj put ne nudi ništa više od građanske države što je centralna poruka biračima.

Izbori 2022 plakati

Izbori 2022 plakati

Naša stranka je ovoj kampanji dala veliki značaj, pa za razliku od ostalih parlamentarnih stranaka imaju i stranicu nasazemlja.ba koja je posvećena samo ovim izborima gdje na transparentan i zanimljiv način predstavljaju program i kandidate, a pretpostavljate, moto izborne kampanje je kako ova zemlja pripada svima. Njihove kolege s ljevice i koalicijski partneri iz SDP-a na izbore idu pod sloganom "Plan da svane dan", a u porukama koje komuniciraju tvrde da država ne može biti slučajna i da baš zato treba plan.

Izbori 2022 plakati


Hrvatska republikanska stranka sokoli svoje biračko tijelo sa sloganom "Samo hrabro... Ne boj se!". Iz te stranke su poručili da je to njihov način rada jer su pokazali hrabrost u svim tijelima vlasti gdje su birani te ohrabreni time pucaju na sve razine vlasti.

Izbori 2022 plakati

HDZ 1990 biračima savjetuje da promjene ne mogu doći od onih koji su probleme stvarali, a u borbu za što bolji uspjeh idu sa sloganom "Odgovorno uz svoj narod", uz prepoznatljive kockice.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.