HADŽIAHMETOVIĆ IZ NIP-a TVRDI Nanić (SDA) je donio sporno rješenje

Enver Hadžiahmetović i Husein Nanić
Vlada SŽ/CIN

Direktor Agencije za policijsku podršku BiH Enver Hadžiahmetović (NiP) reagirao je na tekst objavljen na Fokusu, koji je prenio i portal Hercegovina.info, a koji se bazira na nalazima državnih revizora o određenim neregularnostima u ovoj agenciji.

U tekstu su navodi kako su revizori utvrdili da je Agencija, tijekom godine, za jednog zaposlenika koji je u stalnom radnom odnosu na poslovima za čije obavljanje je potrebna srednja stručna sprema, donijela rješenje da, pored svojih poslova, bez naknade obavlja poslove državnog službenika radi stjecanja iskustva na poslovima visoke stručne spreme. Naime, radi se o zaposleniku koji je za vrijeme rada u Agenciji stekao diplomu o završenoj visokoj stručnoj spremi.

Radi potpunog informiranja javnosti, navodi Hadžiahmetović, potrebno je navesti kako je rješenje za navedenog zaposlenika donio prethodni rukovoditelj ove institucije Husein Nanić (SDA) i to 26. siječnja 2023. godine.

Također, dodao je Hadžiahmetović, Nanić je ovo rješenje donio iako je bio upoznat s revizorskim izvješćem za 2021. godinu također problematizirano ovakvo postupanje. Dodao je da je na isti način Nanić potpisao dva ovakva rješenja za dva službenika.