GRUDE Uhvatio ih u krivolovu, oni repetirali pištolj na njega

Krivolov
Olena Starostenko/Alamy/Alamy/Profimedia
Čitatelj našega portala, M.M. (Podaci poznati redakciji) jutros je izašao trenirati lovačke pse na lokaciju Raško Polje, Grudsko brdo.
Piše nam kako je tamo uočio dva automobila i muškarce koji mu prilaze nakon što su puške sakrili ispod automobila.
 
Pitao ih je što rade, s obzirom da je lov trenutno zabranjen. Pitanje ih je očito naljutilo jer su nakon toga krenuli prema njemu. Pri tome mu prilazi I.P., sin D.P., vlasnika poznatog hotela koji je ujedno i općinski vijećnik.
Prema tvrdnjama čitatelja Hercegovina.info, I.P. vadi pištolj i repetira na M.M. uz prijetnju: "Stani, ubit ću te!"
 
Zajedno sa I.P. su još prema tvrdnjama svjedoka bili M.P. zatim M.S. zvani Zmija i T.L., tajnik HLU Malič Grude.
 
Lov na ptice je otvoren od danas na poljskim predjelima, ali oni su prema tvrdnjama M.M. lovili u brdu sa psima-goničima za krupnu divljač, nisu bili na zbornom mjestu kao što se to radi kada se love ptice.
 
M.M. je pozvao policiju i lovočuvara koji su na teren izašli nakon kratkog vremena gdje su zatekli sve nabrojane osobe.
 
Policija im prema tvrdnjama svjedoka nije izuzela oružje na licu mjesta, nego su tek u postaji izuzeli pištolj od I.P. međutim, pušku su mu ostavili.
"Pušku nisu izuzeli, čovjeku koji je potegao oružje na osobu koja je šetala u prirodi sa svojim ljubimcima, čovjeku koji uživa u prirodi oduzimaju pravo da mirno šeta prirodom i uživa u njoj kao slobodan čovjek", rekao je M.M. za Hercegovina.info
 
Policija je danas samo zaprimila prijavu od M.M. i rekli su mu da tek sutra dođe dati izjavu.
Dok su čekali lovočuvara, u prisustvu policije navedena četvorka ispaljuje oko 20 hitaca iz lovačkog oružja.
Na licu mjesta, policija je tražila na uvid dozvole za nošenje i korištenje oružja., međutim, neki od njih ih nisu imali.
 
Nazvali smo Policijsku postaju Grude kako bismo ih upitali zbog čega nisu pregledali dozvole za nošenje oružja ovoj četvorci, zbog čega osoba koja je prijetila pištoljem nije zadržana u pritvoru, zašto joj nije privremeno oduzeta i lovačka puška, te zašto nedjeljom ne uzimaju izjave od prijavitelja, međutim uputili su nas na glasnogovornicu MUP ŽZH koja se nije javila na telefon.
 

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.