GRANIČNA POLICIJA Državljanin Hrvatske uhićen na Doljanima po tjeralici iz Širokog Brijega

Lisice uhićenje
Ilustracija

Pripadnici postrojbe Granične policije (GP) BiH Doljani, 7. lipnja 2023., lišili su slobode T.V. (1976.) prilikom ulaska u BiH na prijelazu Doljani, nakon što je utvrđeno da je Ministarstvo unutarnjih poslova županije Zapadnohercegovačke raspisalo tjeralicu za njim zbog kaznenog djela 'Krađa'. Državljanin Republike Hrvatske je predat službenicima Policijske uprave Ljubuški.

Pripadnici postrojbe GPBiH Gradiška, 5. lipnja, lišili su slobode R.V. (1972.) jer je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Kotor Varoši radi izdržavanja kazne zatvora. Bh. državljanin je kontroliran na ulasku u BiH na prijelazu Gradiška i predat službenicima Okružnog centra sudske policije Banja Luka.  

Pripadnici postrojbe Granične policije BiH Orašje, 8. lipnja 2023. godine, lišili su slobode V.M. (1998.), državljanina Bosne i Hercegovine. Naime, graničnim provjerama je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Doboju radi izdržavanja kazne zatvora. Kontroliran je na izlasku iz BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Šamac i predat službenicima Okružnog centra sudske policije Doboj.

Pripadnici postrojbe GPBiH Aerodrom Sarajevo, 7. lipnja, lišili su slobode D.H. (2000.) jer je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Velikoj Kladuši zbog kaznenog djela 'Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga'. Državljanin BiH je na Međunarodni aerodrom Sarajevo stigao letom iz Frankfurta. Predat je službenicima Centra sudske policije u Sarajevskoj županiji.

Istoga dana, pripadnici postrojbe GPBiH Bijeljina su prilikom ulaska u BiH na prijelazu Popovi lišili slobode S.B. (1986.), nakon što je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Banja Luci zbog kaznenog djela 'Teška krađa'. Bh. državljanin je predat službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina.

Pripadnici postrojbe GPBiH Strmica, 7. lipnja, lišili su slobode A.V. (1995.) jer je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Visokom zbog kaznenog djela 'Ucjena'. Državljanin BiH je kontroliran na ulasku u našu zemlju na prijelazu Strmica i predat službenicima Centra sudske policije u Hercegbosanskoj županiji, priopćeno je iz Ureda za informiranje GP BiH.