GRANIČNA POLICIJA Državljanin BiH pokušao prokrijumčariti kineze u kamionu s kečapom

Krjumčarenje Kinezi
Granična policija BiH

Pripadnici Jedinice granične policije BiH Gradiška, 6. lipnja 2023. godine, spriječili su krijumčarenje četvero državljana Narodne Republike Kine na Međunarodnom graničnom prijelazu Gradiška.

Krijumčarenje je otkriveno prilikom kontrole teretnog motornog vozila marke Mercedes i priključnog vozila, nacionalnih oznaka Bosne i Hercegovine. Dvojica odraslih muškaraca i dvije odrasle ženske osobe skrivali su se u priključnom vozilu koje je prevozilo kečap iz BiH za zemlje Europske unije, a otkriveni su prilikom detaljne kontrole na drugoj liniji graničnih provjera i korištenjem specijalističke opreme donirane od Vlade Češke Republike. Vozilom je upravljao Ž.R., državljanin BiH.

Krjumčarenje Kinezi

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno kazneno djelo Krijumčarenje osoba, o događaju je obaviješten dežurni tužitelj Tužiteljstva BiH. Prema njegovom nalogu državljani NR Kine su saslušani u svojstvu svjedoka, dok je državljanin BiH uhićen i protiv istoga će biti podneseno izvješće o počinjenom kaznenom djelu nadležnom tužiteljstvu. Državljani NR Kine su, u skladu sa Zakonom o strancima, prekršajno sankcionirani i uz Prijedlog za protjerivanje s teritorije BiH predani pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH na daljnje postupanje, priopćeno je iz Granične policije BiH.