GRANIČNA POLICIJA 57-godišnjak uhićen na Doljanima zbog aktivne tjeralice

Lisice na rukama uhićenje
Ilustracija

Službenici postrojbe Granične policije (GP) BiH Doljani, 18. siječnja 2023., lišili su slobode N.P. (1966.) jer je utvrđeno da je za njim Ministarstvo unutarnjih poslova Tuzlanske županije raspisalo potragu zbog kaznenog djela 'Ovjeravanje neistinitog sadržaja'. Bh. državljanin je kontroliran na ulasku u BiH na prijelazu Doljani i predat službenicima Policijske uprave Čapljina.

Službenici postrojbe GPBiH Kamensko, 23. siječnja 2023., predali su Š.P. (1986.) službenicima Policijske postaje Livno, nakon što je ustanovljeno da je za njom Policijska postaja Travnik raspisala potragu zbog kaznenog djela 'Krađa'. Bh. državljanka je kontrolirana na ulasku u BiH na prijelazu Kamensko.

Pripadnici postrojbe Granične policije BiH Gradiška, 26. siječnja 2023. godine, lišili su slobode D.A. (1994.), državljanina Bosne i Hercegovine. Naime, graničnim provjerama je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Bugojnu zbog kaznenog djela 'Prijevara'. Kontroliran je na ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Gradiška i predat službenicima Centra sudske policije u Posavskoj županiji.

Dan ranije, 25. siječnja 2023., službenici postrojbe GPBiH Orašje su lišili slobode dvojicu državljana BiH na osnovu raspisanih tjeralica na ulasku u BiH na prijelazu Šamac. Za A.M. (1993.) je utvrđeno da ga potražuje Županijsko tužiteljstvo Sarajevske županije zbog kaznenog djela 'Zloupotreba osiguranja'. Predat je službenicima Policijske uprave Orašje. 

Za D.F. (1985.) je utvrđeno da je za njim Policijska uprava Bijeljina raspisala tjeralicu zbog kaznenog djela 'Ugrožavanje sigurnosti'. Predat je službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina. 

Prethodno, službenici ove postrojbe su 18. siječnja 2023., pilikom ulaska u našu zemlju na prijelazu Orašje lišili slobode A.A. (1996.). Utvrđeno je da ovog državljanina Luksemburga potražuje Općinski sud u Kalesiji zbog kaznenog djela 'Teška tjelesna ozljeda'. Predat je službenicima Centra sudske policije u Posavskoj županiji.

Službenici postrojbe GPBiH Brod, 25. siječnja 2023., lišili su slobode B.P. (1965.), nakon što je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Doboju zbog kaznenog djela 'Pronevjera'. Bh. državljanin je kontroliran na ulasku u BiH na prijelazu Donji Svilaj i predat službenicima Okružnog centra sudske policije Doboj. 

Dan ranije, 24. siječnja 2023., službenici ove postrojbe su lišili slobode A.G. (1984.) jer je ustanovljeno da ga potražuje Općinski sud u Zenici zbog kaznenih djela 'Izazivanje opće opasnosti' i 'Paljevina'. Državljanin BiH je kontroliran na ulasku u BiH na prijelazu Brod i predat službenicima Centra sudske policije u Posavskoj županiji. Uz navedeno, službenici postrojbe GPBiH Brod su 22. siječnja 2023. prilikom izlaska iz naše zemlje na prijelazu Brod lišili slobode D.Đ. (1993.). Utvrđeno je da ovog bh. državljanina potražuje Osnovni sud u Banji Luci zbog kaznenog djela 'Pronevjera'. Predat je službenicima Okružnog centra sudske policije Doboj.

Službenici postrojbe GPBiH Zvornik, 24. siječnja 2023., lišili su slobode R.M. (1973.) jer je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Vlasenici radi izdržavanja kazne zatvora. Državljanin BiH je kontroliran na izlasku iz naše zemlje na prijelazu Zvornik i predat službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina, priopćeno je iz Ureda za informiranje GP BiH.