Granica sa Hrvatskom: Državljani BiH zarobljeni u getu u srcu Europe

doljani

Tim riječima počinje pismo koje je stiglo u našu redakciju. Naš čitatelj( podaci poznati redakciji) dalje kaže: Jučer u poslijepodnevnim satima pošao sam u Hrvatsku, točnije u Split, u zračnu luku po jednog člana obitelji koji se vraćao sa poslovnog putovanja.

Na prilazu graničnom prijelazu Doljani shvatio sam da se nešto događa jer je vladala neopisiva gužva. Stao sam u kolonu misleći da ću brzo preći granicu, ali se čekanje oduljillo. Izašao sam iz vozila da bih se raspitao o čemu je riječ, te sam dobio informaciju da je pao sustav na granici, te da nitko tko nije državljanin Europske unije ne može preko granice. Naravno, ti koji nisu mogli preći granicu smo mi državljanji BiH, dok su svi ostali granicu prolazili bez ikakvih problema.

Nakon čekanja od nekih satak vremena se stanje normaliziralo, te sam ipak uspio preći granicu, ali to nije povod ovog mog pisma. Ovo nije prvi puta da pada sustav na granici prema Hrvatskoj, o tome sam našao članke na Vašem portalu, te ne mogu da se ne upitam zašto su državljani BiH građani drugog reda.

Licemjerna Europa očito je odlučila nas državljanje BiH staviti u geto i tako nas izolirati od normalnog svijeta. Dobro je poznato da velika većina Hrvata iz BiH ima hrvatska dokumenta, a pošto će po svemu sudeći Srbija vrlo brzo u uniju i Srbi iz BiH će postati građani koji će se neometano moći kretati po Europi.

Nakon svega ostat će Bošnjaci iz BiH ti koji će biti izolirani, i to običan narod jer većina naših političira ima dvojno državljanstvo, a time i dokumente koji im omogućavaju slobodno kretanje. Izgleda da je to i krajnji cilj licemjera iz Europe da izolira jedan narod u centru Europe u geto sličan onome u kojima se danas vode krvavi ratovi.

Nemam riječi da opišem svoje stanje dok sam čekao u koloni da pređem granicu. Zbog svega ovoga ove godine po prvi puta nakon dvadesetak godina neću u Hrvatsku na ljetovanje, očito je da tamo nisam dobrodošao i da sam građanin nekog drugog reda, stoji na kraju pisma našeg čitatelja.

HERCEGOVINA.info