GRADSKO VIJEĆE MOSTARA Kvazi poduzetnik bi od livade mogao dobiti građevinsko zemljište, a SDA inzistira na odluci o izbacivanju šahovnice i križeva iz gradskih institucija

Gradsko vijeće Mostar
Hercegovina.info

Gradsko vijeće Mostara danas će razmatrati prostorni plan Grada Mostara, u sklopu kojega zemljište kvazi poduzetnika Nike Marušića, koje je dobio za sadnju vinograda postaje građevinsko. Prikuplja se većina za glasovanje za prostorni plan, kojem je potreba dvotrećinska većina, a on neće biti usvojen jedino ako se nekom od vladajućih vijećnika ne omakne ipak savjest. 

Naš portal podnio je kaznenu prijavu u predmetu "Marušić i ostali", a zbog pogodovanja mutnom poduzetniku čijih je 60 hektara ugurano u poslovnu zonu nakon današnje će sjednice podnijeti kaznene prijave i protiv čelnih ljudi u Gradu Mostaru, te objaviti imena i prezimena svakog vijećnika koji je digao ruku "ZA", da bi generacije koje dolaze bile svjesne kako se u Mostaru pogodovalo osobama koje imaju niz prijava za kriminal, čak i od vlastite rodbine.

Ključna je i odluka o isticanju obilježja na i u unutar objekata gradske uprave, javnim ustanovama i javnim poduzećima u većinskom vlasništvu Grada Mosstara i isticanju-proiciranju slika i simbola na javnim gradskim objektima, gdje se čak očekuje da bi Hrvati mogli povući vitalni nacionalni interes, budući da na odluci inzistira SDA.

Tom Odlukom Grad Mostar utvrđuje način isticanja obilježja na i unutar objekata gradske uprave, javnim ustanovama i javnim poduzećima u većinskom vlasništvu Grada Mostara i isticanju-proiciranju slika i simbola na javnim gradskim objektima.

Javni objekti su svi oni objekti koji su u većinskom vlasništvu Grada Mostara i u kojima se obavlja djelatnost gradske uprave, javnih ustanova, javnih preduzeća, te svi infrastrukturni objekti Grada Mostara. 

“Javni objekti će na vanjskoj fasadi u blizini ulaznih vrata imati istaknutu tablu sa grbom Grada Mostara i natpisom BOSNA I HERCEGOVINA, FEDERACIJA BOSNE I HERCEGOVINE, HERCEGOVAČKO-NERETVENSKA ŽUPANIJA, GRAD MOSTAR, NAZIV (GRADSKE ORGANIZACIJSKE JEDINICE, JAVNE USTANOVE ILI JAVNOG PODUZEĆA) poredano jedno ispod drugog. Javni objekti mogu imati istaknutu i tablu donator financijera izgradnje ili obnove objekta ako je to definirano ugovorom o izgradnji ili obnovi objekta. Isticanje drugih simbola ili tabli sa natpisima nije dozvoljeno”, kaže su u odluci koja ide pred gradske vijećnike.

U odluci se navodi da će se isticanje-projiciranje slika i simbola na javnim objektima vršiti na način da će Gradsko vijeće Grada Mostara usvojiti program obilježavanja određenih datuma projiciranjem slika i simbola na pojedinim javnim objektima.

Odlukom koju predlaže Salem Marić želi se izbaciti šahovnicu i križeve iz instuticija kojima je osnivač Grad, o očito i na objekte, tipa Kosače, koji bi, ako odluka bude usvojena sadržaj objavljivali po program.