Gradska uprava kaže da je u proceduri zatrpavanje Vidačkove rupice, samo im se nešto oduljilo

Rupa kneza domagoja
hercegovina.info

Gradska uprava Mostara uputila je dansas priopćenje za javnost povodom istupa Boške Ćavar na društvenim mrežama i u medijima povodom zaprimljenog poziva od strane Tužiteljstva HNŽ –a, u kojoj se poziva kao osumnjičena u predmetu kaznene prijave koju su podnijeli investitori, a čime se, smatraju oni, izravno proziva i Gradska uprava Grada Mostara.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

"U cilju istinitog informiranja javnosti dužni smo predočiti slijedeće činjenice. Odjel za urbanizam i građenje Grada Mostara je investitorima PROMARK d.o.o Mostar i drugi, izdao potrebnu dokumentaciju za izgradnju poslovnog objekta na k.č. 1324/33 ( nova k.č. 1653/2) k.o. Mostar na lokaciji u Ul. Kneza Domagoja,  Rješenje broj:UPI -07/2-25-8986 od dana 2.7.2018 godine, kojim se odobrava izgradnja. 

Temeljem navedenih dokumenata investitori su mogli pristupiti izgradnji navedenog objekta po važećem planu i projektu.

Prilikom pripreme zemljišta za gradnju investitori su napravili iskop koji je sa svojim gabaritima veći od dozvoljenog, odnosno odstupa od izdanih odobrenja koje posjeduju. Sam iskop se nalazi neposredno uz stambeno kolektivnu zgradu u kojoj stanuje Boška Ćavar i ostali stanari.

Nakon prijave od strane stanara Službi za inspekcijske poslove Grada Mostara, postupajući nadležni inspektor u ovom predmetu zabranio je daljnje iskopavanje i izvođenje radova, te donio rješenje o zatrpavanju iskopa. Nakon toga, a sukladno zakonskoj proceduri inspekcijsko rješenje je dostavljeno Odjelu za urbanizam, kako bi isti donio zaključak o dozvoli izvršenja(zatrpavanje iskopa). 

Navedeni Zaključak je u fazi izvršenja od strane Odjela za urbanizam i građenje.
Na ovaj način želimo informirati javnost o pravnom stanju stvari u ovom predmetu, obzirom da se u javnosti stječe dojam da se radi u potpunosti o bespravnoj gradnji", naveli su iz Gradske uprave Mostara.   

Dakle, sve se radi po proceduri i rupa je u fazi zatrpavanja. Međutim, više je nego jasno da je učinjeno sve da se procedura razvuče do maksimuna. Našem portalu uz više je navrata potvrđen termin zatrpavanja rupe, koji se do danas nije dogodio.