GRADE NA DRŽAVNOM, BEZ DOZVOLA Inspekcija prijavila policiji povredu pečata u Vrapčićima

Vrapčići objekt
hercegovina.info

Radovi na misterioznom gradilištu u Vrapčićima, gdje se na državnom zemljištu bez ikakvih dozvola gradi kuća su stali. Inspekcija je nekoliko puta pečatila gradilište, da bi ono bilo otpečaćeno, a gradnja nastavljena. Postupajući urbanističko građevinski inspektor Marin Musa kaže da su radovi u Vrapčićima stali, u što se i sam uvjerio odmah po povratku s godišnjeg odmora.  

„Bio sam na licu mjestu, nije bio nitko. Konstatirao sam što je i moj kolega ranije ustanovio. Ja ću podnijeti prekršajni nalog, rješenje o uklanjanju, sve što trebam. Uglavnom radi se na tom predmetu, da to stane“, kaže Musa.

Zbog cijelog slučaja alarmirana je i policija.

„Kolega je podnio prema MUP-u HNŽ da se poduzmu mjere što se tiče kaznenog djela povrede pečata, pa čekam i njihov odgovor, da se oni očituju na ovo što je traka skinuta, pa nastavljeni radovi. Oni su ti koji bi sada trebali ispitati ima li kaznenog djela ili nema. Što se tiče nas sve je jasno“, istaknuo je Musa. Investitor na objektu je Esmir Živojević, vlasnik više ugostiteljskih objekata u Mostaru, koji je našim novinarima uporno tvrdio da on nije taj.

„Investitor je Esmir Živojević, koji na gradilištu ima opunomoćenika. Meni je se tako izjasnilo. Opunomoćenik kaže da je on i da on stoji iza toga“, kaže i inspektor Musa, koji je isto napisao i u rješenju.

Podsjetimo, sukladno članu 80. Zakona o građenju HNŽ-a propisano da će se novčanom kaznom u iznosu od 100 do 1000 maraka kazniti investitor ako nastavi gradnju objekta nakon zatvaranja gradilišta, a da će kaznom od 500 do 1500 maraka biti kažnjena fizička osoba ako u ponovljenoj kontroli izvršenja rješenja subjekt nadzora ne izvrši upravnu mjeru koja mu je naložena rješenjem.

„Nakon što su izlili ploču prije 10 dana nisu više radili, osim sto je jedan radnik dolazio svaki dan, peo se na kuću i polijevao vodom beton. Ja sam uvjerena da će i dalje nastaviti raditi. Javim vam kad počnu“, kaže jedna od susjeda.

Očekuju da će policija, koju su u više navrata zvali, odraditi svoj dio posla.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.