Grad traži 36 tisuća mjesečno za najam Đačkog doma, Vladi to nešto malo puno

Đački dom Mostar Matičar
hercegovina.info

Grad Mostar od Vlade HNŽ-a traži oko 36 tisuća maraka za najam Đačkog doma, no izgleda da im je to ipak malo puno, te će na tu temu biti održan zajednički sastanak. Kazano je to na današnjoj sjednici Gradskog vijeća Mostara gdje je vijećnik Adil Šuta pitao kada će gradonačelnik, u skladu sa sporazumom o izmirenju duga s Vladom HNŽ poslati prijedlog sporazuma o plaćanju zakupnine od 1.1 ove godine.

„Mislimo da će to značajno utjecati na povećanje prihoda Grada Mostara, a evo vidimo da imamo stalnu potrebu i da nam proračun nije adekvatno punjen“, kazao je Šuta. Na pitanje je odgovorila glavna savjetnica gradonačelnika Radmila Komadina.

„Evo što se tiče Adilovog pitanja vezanog kada će gradonačelnik poslati sporazum vezano za zakup poslovnih prostorija u Đačkom domu Vladi HNŽ-a gradonačelnik je to već odradio. Mi smo poslali taj nacrt ugovora, u njemu stoji iznos mjesečne zakupnine koja iznosi 35 tisuća maraka, odnosno oko 36 tisuća maraka, oni su se već očitovali za taj dopis i rekli da im je to zaista velik iznos zakupnine, budući da je to na godišnjoj razini negdje oko 400 tisuća maraka, tako da su predložili da se održi jedan sastanak na tu temu, pa ćemo to ubrzo i učiniti“, kazala je Komadina.

Vlada HNŽ-a upravo po pitanju najma Đačkog doma Gradu duguje milijune. Podsjetimo, gradonačelnik Mostara Mario Kordić i predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Nevenko Herceg potpisali su sporazum o načinu izvršenja obaveza HNŽ-a prema Gradskoj upravi. Sporazumom koji su potpisali Kordić i Herceg Grad Mostar je županiji oprostio dug od 5,4 milijuna KM zateznih kamata po sudskim presudama, dok će preostali dug u iznosu od 7.778.080,47 KM usmjeriti za razvoj Zračne luke.