GP TOMING OSTAJE U VLASNIŠTVU MIRE TOMASA Ponude na javnoj dražbi nisu zadovoljile vlasnika

hodovo
GP Toming

GP Toming iz Drinovaca, jedan od najvećih proizvođača energije iz obnovljivih izvora u cijeloj BiH, u vlasništvu Mire Tomasa bio je ponuđen na prodaju putem dražbe. 

U listopadu je Miro Tomas, kao jedini član, u ime skupštine društva objavio odluku o prodaji 100 postotnog udjela u ovoj tvrtci.

Kako doznaje Hercegovina.info, nekoliko je kupaca bilo zainteresirano, no na kraju, Tomas nije bio zadovoljan niti jednom ponudom, te GP Toming ostaje u njegovom vlasništvu i dalje.

Dražba je održana za 29. siječnja, a svi zainteresirani kupci su, nakon uplate jamčevine od 50.000 KM, mogli pogledati sve poslovne knjige i izvršiti dubinsku analizu poslovanja tvrtke.

Društvo GP Toming d.o.o. je osnovano 1995. godine sa osnovnom djelatnosti graditeljstva, a od 2012. godine intenzivno ulaže u izgradnju solarnih elektrana i počinje baviti proizvodnjom električne energije iz obnovljivih izvora. Trenutno u svom portfelju, ima elektrane instalirane snagu od 14.066 kWp što ga svrstava u najveće proizvođače iz obnovljivih izvora energije na području Bosne i Hercegovine.

hodovo

Vlasnici su velikih solarnih postrojenja u Drinovcima, Hodovu, Ljubuškom, Krenici i Grudama, a trenutno je u tijeku izgradnja fotonaponske elektrane Petnjik ukupne instalirane snage 45 MWp.

GP Toming je na kraju 2022. godine imala imovinu vrijednu 30,7 milijuna KM, ostvarila godišnji promet od 19,0 milijuna KM i dobit od 7,2 milijuna KM. Krajem 2022. u Tomingu je radilo 14 zaposlenih.

Neki od objekata na kojima je GP TOMING sudjelovao: Aparthotel Tamaris, Tučepi; EURO-BENZ, Sovići; Sportska Dvorana Grude; Stambena zgrada „Sv. Šimun“, Međugorje; Stambena
zgrada „Sv. Toma“; Međugorje, Poslovna zgrada „ERONET“, Grude; Poslovna zgrada „DM“, Mostar; Poslovna zgrada „Rondo“, Mostar; Poslovni objekt Elektroprivrede HZ-HB, Grude; Hidro Elektrana „Peć Mlini“, Drinovci.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.