TOMING IDE NA DRAŽBU Prodaje se tvrtka iz Drinovaca koja spada među najveće proizvođače energije iz obnovljivih izvora

GP Toming elektrana u Drinovcima
GP Toming

Osnivač i vlasnik poznate tvrtke GP Toming iz Drinovaca kod Gruda, Miro Tomas, najavio je u prodaju 100 posto udjela u ovoj tvrtki javnim nadmetanjem - dražbom. 

Miro Tomas, kao jedini član, u ime skupštine društva odluku o prodaji objavio je krajem listopada ove godine. 

Dražba je zakazana za 29. siječnja iduće godine, a prema odluci, zainteresirani kupci će, nakon uplate jamčevine od 50.000 KM, moći pogledati sve poslovne knjige i izvršiti dubinsku analizu nakon 27. studenoga ove godine.

GP Toming elektrana u Drinovcima

Društvo GP Toming d.o.o. je osnovano 1995. godine sa osnovnom djelatnosti graditeljstva, a od 2012. godine intenzivno ulaže u izgradnju solarnih elektrana i počinje baviti proizvodnjom električne energije iz obnovljivih izvora. Trenutno u svom portfelju, ima elektrane instalirane snagu od 14.066 kWp što ga svrstava u najveće proizvođače iz obnovljivih izvora energije na području Bosne i Hercegovine, tvrdi portal manager.ba.

Vlasnici su velikih solarnih postrojenja u Drinovcima, Hodovu, Ljubuškom, Krenici i Grudama, a trenutno je u tijeku izgradnja fotonaponske elektrane Petnjik ukupne instalirane snage 45 MWp.

GP Toming je na kraju prošle godine imala imovinu vrijednu 30,7 milijuna KM, ostvarila godišnji promet od 19,0 milijuna KM i dobit od 7,2 milijuna KM. Krajem prošle godine u Tomingu je radilo je 14 zaposlenih.

Neki od objekata na kojima je GP TOMING sudjelovao: Aparthotel Tamaris, Tučepi; EURO-BENZ, Sovići; Sportska Dvorana Grude; Stambena zgrada „Sv. Šimun“, Međugorje; Stambena
zgrada „Sv. Toma“; Međugorje, Poslovna zgrada „ERONET“, Grude; Poslovna zgrada „DM“, Mostar; Poslovna zgrada „Rondo“, Mostar; Poslovni objekt Elektroprivrede HZ-HB, Grude; Hidro Elektrana „Peć Mlini“, Drinovci.