GODIŠNJE ZALIHE U SKB Tvrtka iz Visokog za 0,15 bodova iliti 468 maraka jeftinija od mesne industrije iz Rakitna

SKB Mostar

Sveučilišna klinička bolnica za najpovoljnijeg ponuditelja za godišnje zalihe junećeg mesa (milaneza) pronašla je u 'Suša Commerce' iz Visokog koja je bila prihvatljivija od 'Mesne industrije Rakitno'.

Obje tvrtke su poslale ispravne ponude koje odgovaraju natječajnoj dokumentaciji, a kriterij za izbor dodjele ugovora bio je u ekonomski najpovoljnijoj ponudi. Cijena je na bodovanju značila 80% od ukupne ponude, a 20% se odnosilo na rok isporuke. Visočka 'Suša' je u bodovanju od konkurenata iz Rakitna bila bolja za 0,15 bodova odnosno imali su 80 bodova za cijenu ponude, dok su Rakićani dobili 79,85 bodova. 

SKB Mostar

Najniža cijena u postupku nabavke bila je 251.082 tisuća maraka koliko je identično ponudila i tvrtka iz Visokog, a Mesna industrija iz ŽZH svoju junetinu za godišnje zalihe mostarske bolnice procijenila je na 251.550 tisuća maraka. 

SKB Mostar
U nabavci koju potpisuje ravnatelj Ante Kvesić ističu da je Povjerenstvo za javne nabavke pravilno i potpuno izvršilo ocjenu kvalificiranosti. 

Visočka 'Suša Commerce' u vlasništvu Mahira i Osmana Suše je tvrtka sa 136 zaposlenih djelatnika koja je prošle godine ostvarila neto dobit preko dva milijuna maraka. Opis djelatnosti registriran je kao 'Trgovina na malo motornim gorivima u specijaliziranim prodavnicama'.

Sadržaj se učitava...

Ova tvrtka se našla u središtu skandala kad su se našli među onima koji su uvozili bolesno meso iz Poljske. Prema pisanju Žurnala, njihovo poslovanje 'češljala' je i SIPA koja je 2016. utvrdila da u klaonicama kolju stoku za koju se nije moglo utvrditi porijeklo. Za poljsko meso se znalo da je uvezeno iz Srbije, ali se njihova autentičnost nije mogla utvrditi s razduženim 'putovnicama'. Pretpostavljalo se da je ovo meso nakon uvoza trebalo biti rasporene za izvoz u Tursku.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.