GODIŠNJE ZALIHE U SKB Tvrtka iz Visokog za 0,15 bodova iliti 468 maraka jeftinija od mesne industrije iz Rakitna

GODIŠNJE ZALIHE U SKB Tvrtka iz Visokog za 0,15 bodova iliti 468 maraka jeftinija od mesne industrije iz Rakitna

Sveučilišna klinička bolnica za najpovoljnijeg ponuditelja za godišnje zalihe junećeg mesa (milaneza) pronašla je u 'Suša Commerce' iz Visokog koja je bila prihvatljivija od 'Mesne industrije Rakitno'.

Obje tvrtke su poslale ispravne ponude koje odgovaraju natječajnoj dokumentaciji, a kriterij za izbor dodjele ugovora bio je u ekonomski najpovoljnijoj ponudi. Cijena je na bodovanju značila 80% od ukupne ponude, a 20% se odnosilo na rok isporuke. Visočka 'Suša' je u bodovanju od konkurenata iz Rakitna bila bolja za 0,15 bodova odnosno imali su 80 bodova za cijenu ponude, dok su Rakićani dobili 79,85 bodova. Najniža cijena u postupku nabavke bila je 251.082 tisuća maraka koliko je identično ponudila i tvrtka iz Visokog, a Mesna industrija iz ŽZH svoju junetinu za godišnje zalihe mostarske bolnice procijenila je na 251.550 tisuća maraka. 


U nabavci koju potpisuje ravnatelj Ante Kvesić ističu da je Povjerenstvo za javne nabavke pravilno i potpuno izvršilo ocjenu kvalificiranosti. 

Visočka 'Suša Commerce' u vlasništvu Mahira i Osmana Suše je tvrtka sa 136 zaposlenih djelatnika koja je prošle godine ostvarila neto dobit preko dva milijuna maraka. Opis djelatnosti registriran je kao 'Trgovina na malo motornim gorivima u specijaliziranim prodavnicama'.

Sadržaj se učitava...

Ova tvrtka se našla u središtu skandala kad su se našli među onima koji su uvozili bolesno meso iz Poljske. Prema pisanju Žurnala, njihovo poslovanje 'češljala' je i SIPA koja je 2016. utvrdila da u klaonicama kolju stoku za koju se nije moglo utvrditi porijeklo. Za poljsko meso se znalo da je uvezeno iz Srbije, ali se njihova autentičnost nije mogla utvrditi s razduženim 'putovnicama'. Pretpostavljalo se da je ovo meso nakon uvoza trebalo biti rasporene za izvoz u Tursku.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.