GODINU DANA MALVERZACIJA Dvoje zaposlenika dio pazara predavali na banku, dio ostavljali sebi

Trgovina kasa
Shutterstock

Policijska uprava Trebinje je Okružnom javnom tužiteljstvu u Trebinju podnijela izvješće o počinjenom kaznenom djelu zbog postojanja osnova sumnje da su osobe inicijala M. R. i B. Z. počinila kaznena djela: „Utaja“ iz člana 229. Kaznenog zakonika Republike Srpske, „Falsificiranje ili uništavanje službene isprave“ iz člana 349. Kaznenog zakonika Republike Srpske i „Zloupotreba povjerenja“ iz člana 234. Kaznenog zakonika Republike Srpske.

Naime, osobe se sumnjiče da su u vremenskom razdoblju od 9. listopada 2021. godine do 15. kolovoza 2022. godine oštetile jedan gospodarski subjekt za iznos od 36.375,50 KM na način da kod nadležne banke nisu predavala potpune dnevne pazare gospodarskog subjekta, nego su dio novca osobe zadržavale za sebe kako bi stekli imovinsku korist.  

Kako neslužbeno saznaje hercegovina.info, osobe se sumnjiče da su ili u potpunosti izbjegavali predavanje pazara ili su predavala dio pazara na banku, a ostatak ostavljale sebi. Trgovini "Azel", gdje su zaposleni, slali su uplatnice bez pečata banke s falsificiranim potpisima službenika banke.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.