GLAVNI TUŽITELJ HNŽ "SIPA bira istrage, oni idu samo na sigurno. FUP se hoće u nešto upuštati..."

Zdenko Kovač sjednica Skupštine HNŽ

Glavni tužitelj Tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije Zdenko Kovač danas je na Skupštini HNŽ zastupao godišnje izvješće Tužiteljstva kojim rukovodi, a u jednom trenutku dotaknuo se i rada policijskih organa. MUP HNŽ i komesara hvali.  

"Novi ravnatelj je najprije složio tim i kako sam prije radio u MUP-u znam jako dobro te kadrove i pogodio je u 99 posto. Organizirao je zapovijednu strukturu po policijskim upravama i tu su dobra rješenja. Složio je dobar kostur i ja očekujem tu dobar rad u nastavku jer su oni naša desna ruka, i desna i lijeva ruka. U nedostatku jakog našeg županijskog MUP-a, ja sam bio prinuđen angažirati Federalnu upravu policije (FUP) ili SIPA-u. Ja vam mogu ovdje otvoreno reći, SIPA bira, hoće ovaj, hoće onaj, oni idu samo na sigurno. FUP se hoće u nešto upuštati, imaju bolju tehniku i možemo s njima provesti dobre istražne radnje, a volio bih da se i naš MUP može tim aktivnostima baviti. Na lokalnom MUP-u su ostali niži i lošiji predmeti", istaknuo je Kovač.

U svom ekspozeu glavni tužitelj je pričao još o unutarnjoj strukturi Tužiteljstva, rezultatima protiv ratnih zločina, statističkim podacima, odnosima prema medijma, a posebno su se opet istaknuli podaci o normi i generalno radom Tužiteljstva HNŽ koje izvješćem odaje dojam da živimo u Švicarskoj.

'Nema problema' u radu Tužiteljstva HNŽ. Oni su pak ostvarili 81,85 posto kolektivne norme, a navode da su u izvještajnom razdoblju riješili 91.22 posto godišnjeg priljeva novozaprimljenih predmeta.  

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.