GASI VIJEST Digli regiju na noge, pa ugasili vijest o zrakoplovnim bombama u Grudama

GASI VIJEST Digli regiju na noge, pa ugasili vijest o zrakoplovnim bombama u Grudama

Nakon nemalog fijaska koji su organi gonjenja napravili u Grudama, gdje su bombastično najavili pronalazak 70 zrakoplovnih bombi, pa pronašli prazne lansere zaostale iz Sokola, da bi potom rekli da je uhićen grudski poduzetnik, no on je tek ispitan i pušten nastupio je muk.

Pitali smo FUP jesu li u Grudama nađene zrakoplovne bombe, ili lanseri, i je li Miro Palac uhićen ili ispitan, no prebacuju na Tužiteljstvo BiH.

“U vezi sa traženjem iz vašeg maila, u kojem dostavljate molbu Federalnoj upravi policije o informacijama iz akcije ove Uprave policije, koja je provedena dana 16.06.2021. godine, na području općine Grude, ovim putem vas obavještavamo, obzirom da je istraga još uvijek u tijeku, da ne možemo ustupiti tražene informacije, te vas molimo da se obratite Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine”, kazali su u odgovoru za Hercegovina.info. Tužiteljstvo pak lažnu vijest o zrakoplovnim bombama nije nikada dematiralo, samo je tiho uklonilo vijest sa stranice, dok je za Miru Palca glasnogovornik Tužiteljstva kazao da je sigurno ispitan, dok su mediji iz Sarajeva pisali, a regije prenosili da je uhićen.

Za one koji nisu pročitali priopćenje Tužiteljstva pisalo je:  "U skladišnim prostorima jednog poduzeća, pronađena je veća količina zrakoplovnih bombi, čija nabava, držanje i promet, građanima nikako nije dozvoljena. Postupajući po nalogu tužitelja Tužiteljstva BiH, policijski djelatnici Federalne uprave policije –FUP, vrše pretrese jednog poduzeća na području općine Grude. Na lokaciji pretresa prisutni su i specijano obučeni policijski djelatnici za kontra-diverzijsku zaštitu, radi potrebe deaktiviranja eksplozivnih sredstava. Postupajući tužitelj koordinira rad ovlaštenih policijskih djelatnika na terenu, u okviru predmeta za kazneno djelo -Neovlašten promet oružjem, vojnom opremom te proizvodima dvojne namjene iz članka 193. Kaznenog zakona BiH. Tijekom dalje istrage, bit će utvrđeno porijeklo i namjena pronađenih avio bombi, kao i svi drugi elementi potrebni za potpuno rasvjetljavanje ovog kaznenog djela. U ovom predmetu ostvarena je značajna suradnja sa građanima i lokalnom zajednicom. Rad na predmetu intenzivno se nastavlja", zaključili su.

To priopćenje na internet stranici Tužiteljstva više se ne može pročitati. Inače, i na gornjoj fotografiji, koju je Tužiteljstvo forvardiralo uz vijest o bombi u Grudama vidi se da se radi o gomili željeza, bez šarafa, naboja i punjenja. Što se htjelo postići u Grudama nije jasno, no jasno je da je vijest o 70 zrakoplovnih bombi u tom pitomom mjestu odjeknula regijom, a nije demantirana, niti kazano da se radi o starom željezu.