FUCZ Potraga za Antom Josićem se nastavlja

FUCZ, Anto Josić, potraga

Timovi Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) jutros su nastavili potragu za Antom Josićem koji je nestao u subotu, 21. prosinca.

Sedam timova sastavljenih od 35 pripadnika FUCZ-a, od kojih će šest pretraživati na kopnu i jedan na vodi, raspoređeni su u dvanaest zona u kojima će danas biti organizirana potraga.

U kopnenom dijelu jučer je pretraženo pet kvadratnih kilometara, a danas je potraga, osim Josića i Tolise, proširena i na Tukove (njive) prema carinskom prelazu, a bit će pretražen i dio terena gdje se nalazi nasip na Savi i lateralni kanali za odvod vode, priopćila je FUCZ.

Tim na vodi jučer je završio pretragu dionice duge dva kilometra u dijelu od Domaljevca do Nađevaca, nizvodno prema Tolisi, a od ranih jutarnjih sati nastavio vizualnu pretragu obale iz čamca u dužini od pet kilometara prema Tolisi.

U potragu su i danas uključene bespilotne letjelice (dronovi) i tri potražna psa s vodičima.

Potragu otežava kiša koja klizav teren čini još težim te onemogućava rad bespilotnih letjelica i potražnih pasa što je velika pomoć kod potrage na otvorenom prostoru, navodi se u priopćenju.