FTV je zlo i to vidite čim otvorite tu televiziju; Vlada FBiH napravljena je bespravno, mimo zakona i prava

...doživio je bivši hrvatski član Predsjedništva BiH i ratnog Predsjedništva BiH Stjepan Kljujić. "FTV je zlo i to vidite čim otvorite tu televiziju-kazao je Kljujić. Posebice se okomio na nepotističku i revanšističku politiku koju vodi nelegalna platformaška vlast predvođena SDP-om i njezinim čelnikom Zlatkom Lagumdžijom i SDA-om. Kazao je kako se u uprave i nadzorne odbore stavljaju samo podobni toj strukturi, prenosi oslobođenje.

"Crveno-zelenoj koaliciji poručio je Kljujić da je Slobodan Milošević bio "jači od Lagimdžije i Tihića zajedno, ali kada je uzeo Rahmana Morinu i Sejdu Bajramovića, sve je izgubio" - rekao je Kljujić, uputivši tako i poruku tzv. hrvatskim predstavnicima u nelegalnoj platformaškoj vlasti u kojoj kao "smokvin list" participiraju HSP i Lijanovići.

Ministra sigurnosti Sadika Ahmetovića optužio je kako se "ljubio sa srbijanskim kolegom Ivicom Dačićem, koji je nasljednik Miloševića, te da se nije smio pokloniti srdačnosti onima koju su uništavali BiH".

Na političkoj sceni pojavila se skupina ljudi koji titraju raznim lobijma međunarodne zajednice, stoga danas u BiH umjesto državnika imamo samo činovnike.

Uputio je Stjepan Kljujić vrlo oštre kritike i međunarodnoj zajednici u BiH visokom predstavniku Valentinu Inzku i njegovoj sramnoj ulozi u formiranju nelegalne federalne vlasti. Kazao je kako je federalna vlada napravljena bespravno, mimo vladavine zakona i prava. U tome je glavnu riječ vodio OHR koji je s jedne strane oborio vlast u Srednjobosanskoj županiji, a s druge strane podupro svim sredstvima vlast na razini FBiH.

Nakon ovih riječi Stjepan Kljujić je ispraćen ovacijima s govornice na kongresu Stranke za BiH, posebice nakonm izgovorene rečenice kako je Federalna televizija zlo.