FILMSKA PLJAČKA U BIH "Prislonili su mi pištolj na čelo i uzeli 150.000 eura u gotovini"

Pljačka Srebrenik
Avaz

Redakciji "Dnevnog avaza" obratio se Šerif M. iz Srebrenika, trenutno nastanjen u Njemačkoj, koji je policiji u Srebreniku prijavio krađu 150.000 eura u gotovini.

Ovu nevjerojatnu sumu, kako je kazao, donio je iz Njemačke, čiji je državljanin, gdje s kćerkom drži renta car tvrtku. Šerif, koji je porijeklom iz Srebrenika, kaže da je taj novac donio u BiH da kupi stan u Srebreniku, gdje se ima namjeru vratiti, jer je sada u mirovini.

Tri bunta novčanica u gumice povezana

Razbojništvo se dogodilo u subotu i poput filmskog scenarija, iznio je podatke o, čini se, dobro isplaniranoj pljački koju su obavila trojica profesionalaca, za koje sumnja da su došli iz Crne Gore.

- Dgodilo se to u subotu, ali sam tek jučer prijavio policiji u Srebreniku. Davao sam izjavu četiri sata. Imam fotografiju auta kojim su došli, a koji je snimljen videonadzorom. I policija ima tu fotografiju - kazao je Šerif i dodao:

- Glavni, koji je i izveo pljačku, radi za obavještajnu agenciju u Srbiji i oni su mi se "prikačili" na telefon. Skidao je sve moje poruke i sve moje slike. Ja sam htio kupiti stan u Srebreniku i slao sam ljudima fotografije da imam pare i da hoću kupiti stan, oni su presreli poruke i došli kod mene u Srebrenik. Taj "glavni" je došao u kafić, izveo me vani i rekao: „Hajdemo kod tebe u stan da razgovaramo.“ Audijem A7 su pred stan došla i druga dvojica. Prvo su mi rekli: „Daj pare“, a ja sam rekao da nemam para, te izvadio 100-200 maraka iz džepa. "Glavni" je rekao: „Kako nemaš pare“ i izvadio je svoj telefon i pokazao mi da ima sve transakcije s mog računa u Njemačkoj što sam plaćao automobile. Pokazao mi je i slike novca koji sam slao da kupim stan. Ljudima sam slao slike na kojima se vidi 150.000 eura, sve po 500 eura, u tri bunta u gumice povezana. Oni su saznali da imam pare i tako su došli opljačkati me", ispričao nam je Šerif.

Za glavnog pljačkaša nije siguran kako se zove, ali zna da mu je nadimak Beli. Za Belog zna da ima kuću u Beogradu i da posjeduje apartmane u Crnoj Gori.

"U stan su ušla sva trojica. Drugi s lijeve strane prišao je i stavio mi pištolj s prigušivačem na čelo i rekao: „Imaš minutu da daš pare.“ Onda sam ih odveo u spavaću sobu i dao sam im pare. Svih 150.000 eura koje sam donio iz Njemačke i pet-šest tisuća maraka koje sam uzeo da imam za troškove. Oteli su mi i ključ od Mercedesa koji sam sklonio kod jedne osobe", dodao je Šerif, koji je Avazu ustupio fotografije ukradenih eura koje je slao ljudima u Srebreniku koji su prodavali stan, kao i fotografiju bijelog Audija, crnogorskih oznaka, kojim su, kako kaže, iz Bara došli pljačkaši.

Šerif je danas ponovo bio u policiji, gdje su mu pokazivane fotografije poznatih razbojnika.

"Prepoznao sam ovu drugu dvojicu, nisu imali fotografiju "glavnog", kazao e Šerif.

Odgovor iz MUP-a TŽ                                                                                                                                      

Iz Ministarstva unutarnjih poslova Tuzlanske županije, na upit su poslali odgovor u kojem su potvrdili da je Š. M. prijavio krađu veće količine novca.

"15. studenog 2022. godine PU/PS Srebrenik je zaprimila prijavu od Š. M., rođen 1968. godine, iz Srebrenika, da je trima osobama, prema navodima iz svoje prijave, 12. studenog 2022. godine pod prijetnjom dao veću količinu novca, nakon čega su se osobe udaljile. O navedenom događaju je obaviješten dežurni županijski tužitelj, a policijski službenici PU Srebrenik i Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP-a TŽ poduzimaju mjere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju provjera navoda prijave i utvrđivanja činjeničnog stanja".