FILM O BRZOM Mostarska legenda doživjela svoju ekranizaciju

Stanislav Puljić – Brzi, vijesti
Hercegovina.info

Stanislav Puljić Brzi, Mostarac koji iskače na binama popularnih pjevača, te je na "ti" sa Rozgom, Gibom, Severinom..., ali i svakim Mostarcem, mališanom i starcem ovih dana doživljava svoju ekranizaciju. Zasluženo i malo je reći!

Mlada studentica režije Mostarka Karmen Obrdalj, koja je sa svojim dokumentarcem "Zašto mama vazda plače", osvojila brojne narade, radi na novom projektu. Ona naime sa svojom ekipom snima dokumentarac o legendarnom Mostarcu Stanislavu Puljiću Brzom. Brojni ga poznaju, brojne poznaje. Slobodni umjetnik uvijek srdačan i nasmijan naveo je producenta filma da predloži mladoj Mostarki snimanje istog.

"Radi se o dokumentarnom filmu o Stanislavu Puljiću Brzom. U filmskoj ekipi su Janja Vuković, Goran Puzić, Aleksandar Jurić i ja kao redatelj. Na ideju je došao producent filma Josip Blažević. On mi je predložio da snimimo taj film i pristala sam", kaže nam Karmen.

vijesti,Stanislav Puljić – Brzi

Film će se snimati do mjesec dana.

 "Lokacije snimanja bit će Mostar, Buna i Međugorje, Hutovo Blato i još neke prirodne lokacije u Hercegovini. Snimat ćemo od 15 do 30 dana ovisno o tome koliko budemo imali materijala na terenu, ali više od 30 dana neće biti. Nakon snimanja ćemo odlučiti hoće li se raditi o srednjem ili dugom metru filma."

vijesti,Stanislav Puljić – Brzi

Nada se kako će i ovaj film doživjeti uspjeh.

"Naš film "Zašto mama vazda plače" je kratkometražni dokumentarni film. Osvojili smo s njim 12 nagrada i ponosni smo na taj uspjeh. Drago nam je da se ljudima film svidio i nadamo se da ćemo i sada napraviti jednako dobar", ističe.

Stanislav Puljić Brzi kaže kako je počašćen.

"Velika mi je čast da se radi taj film o meni. Imao sam čast raditi s nekim hrvatskim režiserima, od filmskih do televizijskih, ali da se u ovim godinama snima film o meni, još sam pod dojmom. Tresem se unutra."

vijesti,Stanislav Puljić – Brzi

Dugo je u kulturi i filmu, što radi nitko precizno ne zna, no i ne mora znati. Brzi je slobodni strijelac i radi što želi, kad želi i s kim želi. 

 "Moj prvi film je bio film 'Gospa' u Međugorju i tu sam pomagao. Tridesetak kilometara od ratne linije došao je Martin Sheen, ali i brojni drugi. Bilo je tu još holivudskih zvijezda. Od svog pokojnog strica Vlade Puljića sam naslijedio 'žicu' za kulturu i na tome sam mu zahvalan. Zahvaljujem se i svojim pokojnim roditeljima koji su mi govorili, gdje ću, hoću li tu moći išta zaraditi. No, držim se toga. Citirat ću jednu poznatu glumicu Arijanu Čulinu kada sam stavio objavu da mi drže fige, a ona je rekla 'To treba doživjeti'", kazao je Brzi za Hercegovina.info.

Film bi svoju promociju trebao imati početkom iduće godine.

"Ja se nadam da bi to moglo biti početkom iduće godine, da ćemo do tada sve finalizirati. Možda ćemo već krajem ove godine imati sve gotovo, ali neka to bude početak iduće", zaključila je Karmen Obrdalj.

Brzoga je teško objasniti, svačiji je, a ničiji posebno, cijeloga je Mostara dobri duh. Uvijek srdačan, sve zna, svugdje stiže, politički neopterećen, iskače iz paštete. Brzi se mogao dogoditi samo u Mostaru, a film o njemu tek je naoko jednostavna priča. 

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.