FEDERACIJA BIH Pojačani inspekcijski nadzori

Federalna inspekcija džip
Ilustracija/Hercegovina.info

Federalna uprava za inspekcijske poslove u okviru aktivnosti na suzbijanju nezakonitih djelatnosti u pojedinim oblastima inspekcijskog nadzora koje su prepoznate pod pojmom sive ekonomije, počela je s akcijom pojačanih inspekcijskih nadzora u FBiH za 2024. godinu.

Naime, tržišno, turističko-ugostiteljski inspektori Federalnog tržišnog inspektorata počeli su s pojačanim nadzorom već u ponedjeljak, 4. ožujka, dok će im se ostali inspektori priključiti od 11. ožujka.

Nadzore provode mješoviti timovi Federalne uprave za inspekcijske poslove i županijskih inspekcijskih tijela, u skladu s ”Programom pojačanih inspekcijskih nadzora na području svih županiji u Federaciji BiH” za razdoblje ožujak – kolovoz 2024. godine”.

Predmet inspekcijskih kontrola su, između ostalih, prometovanje roba i usluga, vođenje poslovnih knjiga, prometovanje drvnih sortimenata, promet građevinskog materijala, izdavanje fiskalnih računa, korištenje novčanih poticaja u poljoprivredi i ruralnom razvoju, obavljanje farmaceutske djelatnosti, te nadzori u drugim oblastima iz nadležnosti 11 federalnih inspektorata.

Pojačani nadzori obavljat će se do 25. kolovoza ove godine, priopćeno je iz Federalne uprava za inspekcijske poslove.