Fatalna Sunita opet u sudnici, Dalipagić tvrdi da izrazito pati

Fatalna Sunita opet u sudnici, Dalipagić tvrdi da izrazito pati
Avaz

Nakon što je Vrhovni sud Federacije BiH ukinuo presudu Županijskog suda u Mostaru, kojom je Sunita Hindić (22) osuđena na tri i po godine zatvora zbog ubojstva mostarskog ugostitelja, Nine Ivankovića (55), koje je počinjeno u „Vili Ivanković“ , 4. listopada 2019. godine, danas je otpočelo ponovljeno suđenje u ovom predmetu, javlja Avaz.

Pokušala izvršiti samoubojstvo 

Tako je ponovljeni postupak otpočeo pred istim Sudskim vijećem Županijskog suda u Mostaru, kojim predsjedava Elis Sultanić, a obje strane su se na njegov prijedlog usuglasile da se optužnica neće ponovo čitati, a i optužena Hindić se izjasnila da ju je razumjela u potpunosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Županijska tužiteljica, Tanja Marčinko kazala je da u cjelosti ostaje kod ranijeg izlaganja uvodnih riječi, kao i braniteljica optužene, odvjetnica Nada Dalipagić.

Međutim, Dalipagić je predložila da se uradi dopunsko vještačenje Hindić u UKC RS-a u vezi okolnosti shvaćanja značaja i mogućnosti upravljanja postupka i općenito stanje svijesti pod utjecajem opojnih droga, budući da je kod njezine branjenice detektirano prisustvo kokaina.

Također, priložila je dokumentaciju o događaju koji se dogodio prije mjesec u pritvorskoj ćeliji Kaznenopopravnog zavoda (KPZ) Mostar, kada je Hindić, kako je navela, pokušala izvršiti suicid vješanjem, nakon čega je popila više tableta koje, inače, koristi.

Marčinko je navela da je, upravo, dopunskim vještačenjem u prethodnom postupku utvrđeno da je optužena u vrijeme počinjenja kaznenog djela bila u stanju potpune uračunljivosti.

Hindić: Novi postupak

Sudsko vijeće u konačnici je odbilo ovaj zahtjev odbrane, a danas je izvršen i uvid u izvođenje dokaza, odnosno, iskaze svjedoka i nalaz i mišljenje vještaka.

U završnim riječima , Marčinko je navela da u cjelosti ostaje pri ranije izrečenom, ali se osvrnula na presudu Vrhovnog suda F BiH, kojom je, kazala je, uvažena žalba Tužiteljstva HNŽ zbog bitne povrede odredbi kaznenog postupka, pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja , kao i da je prvostupanjska presuda nerazumljiva i proturiječna sama sebi.

Bili u ljubavnoj vezi

Podvukla je kako je i navedeno da postoje dokazi koji idu u prilog tome da je riječ o ubojstvu sa umišljajem, dok je Dalipagić i danas iznijela suprotno, odnosno, da je Hindić počinila ubistvo iz nehaja.

Dalipagić je istaknula da su Hindić i pokojni Ivanković bili u ljubavnoj vezi u kojoj je on bio izrazito ljubomoran te da je u kobnom trenutku između njih dvoje došlo do koškanja i da je pištolj , inače, CZ 7,65, koji joj je on gurao u ruke, slučajno opalio.

Kazala je da je njena branjenica zapala u tešku depresiju i da, zapravo, izrazito pati te da i pokušaj samoubojstva u pritvoru KPZ-a Mostar govori o tome u kojem se stadiju ona nalazi.