EVAKUACIJE Nova godina u Zenici i Beogradu nije počela dobro

Splav Freestyler Beograd potonuće
192.rs

Prve minute 2023. godine, nažalost, pripadnici Profesionalne vatrogasne postrojbe Zenica proveli su radno u Radakovu, u Ulici Bistua Nuova, do zgrade Vodovoda i Kanalizacije.

Kako saznaje Zenicablog, izbio je požar u zgradi sa dva stambena kata zgrade, u čijem suterenu se nalazi uprava poduzeća 'Meridian'. Vatrogasci, policija i ekipa Hitne pomoći su bili na terenu, te su pokušali doći do svih stanara i sigurno ih evakuirati iz zgrade.

Prema prvim podacima sa mjesta događaja, požar je izbio u potkrovlju, pa se dim proširio preko haustora u cijelu zgradu.

Osim ogromne količine dima, za sada nema informacija da je vatra doprla do bilo kojeg od stanova. Inače, ova zgrada nije u potpunosti naseljena, pa je nejasno i koliko osoba je bilo u zgradi, što je otežavalo samu intervenciju.

Splav Freestyler Beograd potonuće

Samo nekoliko minuta nakon ponoći, do redakcije portala Telegraf.rs je stigla informacija da poznati splav 'Freestyler' u Beogradu tone. 

Prema prvim informacijama policija je evakuilrala objekat. Na mjesto događaja upućene su dvije ekipe Hitne pomoći. Kako se saznaje, 10 vatrogasaca je na mjestu događaja i pomagali su u evakuiranju.

Pojavila se informacija da je na splavu bilo pucnjave, ali se ispostavilo da je u pitanju bio vatromet. Objekat, u kojem je masa dočekala 2023. godinu, počeo je tonuti ubrzo nakon ponoći, na užas svih prisutnih, navodi Telegraf.

"U početku nismo shvatili šta se događa. Samo je krenuo da se naginje, a onda je voda počela ubrzano nadirati. Bilo je jezivo, oko mene su djevojke počele vrištati. Znam da je jedna ozlijedila nogu. Jedni za drugim, počeli smo istrčavati napolje", rekla je za Telegraf.rs. jedna od prisutnih djevojaka.

Jutro nakon potonuća čuvenog beogradskog splava 'Freestyler' na Savi, pojedini gosti koji su sinoć tamo bili na proslavi Nove godine dolaze sporadično do objekta, nadajući se da će pronaći svoje stvari.

Splav je većim dijelom pod vodom, i nije unutra sigurno ući, tako da mladi koji dolaze gledaju je li im ostalo nešto ispred, ali po stvari koje su im ostale zarobljene unutra ne bi trebali ulaziti. Na prilazu splavu mogu se vidjeti ostavljene muške i ženske cipele, tašne, jakne, ali i bačene kape Djeda Mraza, piše Telegraf.