EKSKLUZIVNO  Iz kulturnih institucija u Mostaru kojima su na čelu SDA-ovci izvučeno više milijuna maraka, istražitelji u čudu kako se to naivno radilo

Iz kulturnih institucija u Mostaru kojima su na čelu SDA-ovci izvučeno više milijuna maraka, istražitelji u čudu kako se to naivno radilo
Ilustracija/hercegovina.info

Pred istražitelje u HNŽ-u došao je zanimljiv predmet svojevrsni hercegovački ogranak akcije 'Zadruga', gdje je poduzeće Kompas Trade Tours pod sumnjom da je služilo za izvlačenje sredstava iz kulturnih institucija u Mostaru, kojima je na čelu kadar SDA.

Prema izvorima portala hercegovina.info odgovorna osoba u spomenutom poduzeću istražiteljima je kazala na koji je način ispostavljala račune, dizala novce i kome ga je vraćala, a radi se o višemilijunskom iznosu, spominju se čak tri milijuna maraka.

Istražitelji ne mogu zapravo vjerovati koliko je površno sve rađeno. Naime, naš izvor tvrdi da su na račune Kompas Tradea uplaćivana pozamašna sredstva iz nekoliko institucija u Mostaru, koji bi direktorica potom dizala i nosila određenim osobama.

Među spomenutim institucijama je i Narodno pozorište u Mostaru, a s računima te tvrtke u kontekstu Pozorišta susreli smo se prilikom objave priče mlade računovotkinje, a upravo račun Kompas Tradea, koji smo objavili u kontekstu te priče naveo je istražitelje da provjeravaju odnose Kompas Tradea s kulturnim institucijama u Mostaru. Naišli su na puno veće iznose isplaćivane Kompas Tradeu. 

Kakvu suradnju imate s tvrtkom Kompas trade (između ostalih) kolike ste im račune plaćali i za koje usluge pitali smo direktora Narodnog pozorišta još u lipnju prošle godine. Konkretan odgovor nismo dobili. 

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.