EKSKLUZIVNI AUDIO Zašto je ovaj put Rade Bošnjak ljut, i što s time ima 'Tomi' kojeg je plaćao lažnim ugovorima

Rade Bošnjak Audio Zapis
hercegovina.info

Na sutrašnjoj sjednici Vlade Hercegovačko - neretvanske županije (HNŽ) trebao bi biti imenovan novi ravnatelj/ica Zavoda zdravstvenog osiguranja (ZZO) HNŽ. Struja bliska Radi Bošnjaku, među kojom i resorni ministar Goran Opsenica, te županijski premijer Nevenko Herceg gura Bošnjakovu prijateljicu Anu Vidačak, dok su HDZ-ovi ministri u Vladi kontra njezinog imenovanja i za pospremanje stvari u Zavodu. Što će prevagnuti vidjet ćemo sutra. 

U međuvremenu donosimo još jedan videozapis u kojem Rade Bošnjak govori o paralelnom IZIS-u, koji je očito kasnio. Spominje i Tomija, što bi bio Tomislav Marić, kojeg je fiktivnim ugovorima plaćao da radi na 'Petom katu', navodeći u ugovorima da obavlja poslove za Zavod. Marić je u međuvremenu primao i plaću iz HT-a. U normalnim europskim zemljama ugovor koji smo objavili, kao i audiozapisi, bili bi dostatni da se ekipu s 'Petog kata', osobito kolovođu Radu Bošnjaka, procesurira zbog izvlačenja novca iz ZZO-a, no u BiH to nije slučaj. Ipak idemo dalje: 

Sadržaj se učitava...

Rade Bošnjak
Prije samo desetak dana i razgovarao sam i sa Tomijem, prije ja mislim čak četvrtak ili petak. Ne, što je danas, ponedjeljak, utorak tu negdje ovih dana u ovom tjednu. Rekao mi je također sve je u redu, sve funkcionira, sve je ono zadovoljavajuće, ovaj, i stići će se do prvog ….(NERAZUMLJIVO) … kraja četvrtog mjeseca. Ovaj, a zatim razgovaram i vezano za ovoga analizu i analiza će biti, možda će kaže koji dan ,ali tu smo mi kraj četvrtog mjeseca, početak petog, par dana, gotova je i analiza. Sad ovo što sam čuo da bi kraj petog mjeseca bio, ja sad gubim povjerenje da će ovo biti, da ovo i kad dobijemo u kakvoj je to funkciji. Ja sam sada, dakle moje povjerenje je poljuljano potpuno u cijeli, cijeli projekt. Evo volio bi da je moj osjećaj ovoga trenutka je potpuno ovaj neutemeljen.

Mihovil Čuljak – Željezničar
Meni je ostalo jedino žao što sam ja osjetio dozu optimizma… (NERAZUMLJIVO)… za nekih tjedan do deset dana do jučer, onaj, to mi je jedino žao. Jer kada sam vidio, kada netko kaže da je isporučeno da je sve tu, da se može testirati i kada treba da...  

Do sada smo otkrili da je u aferi 'Peti kat', Rade Bošnjak ne samo financirao dvije privatne tvrtke koje su kopirale IZIS s novcima Zavoda, već je plaćao i Tomislava Marića – Tomija – na trošak Zavoda. Isto tako smo otkrili da je smještaj na 'Petom katu' osigurala firma 'Katarina' koja je isto tako radila niz poslova sa Zavodom. Rade Bošnjak je trošio novac Zavoda za financiranje kopiranja IZIS-a, a sve to za ciljem da svake godine nakon što ode isisava sredstva iz istog. 

Međutim, novi audio zapis otvara potpuno novu dimenziju afere 'Peti kat'. Sada je potpuno jasno da je Rade Bošnjak direktno komunicirao s Tomislavom Marićem - Tomijem oko napretka kopiranja IZIS-a i dokazuje da je ugovor koji je 'Tomi' imao s Zavodom fiktivan kako bi ga se nagradilo za poslove koje radi za dvije privatne tvrtke, iako u isto vrijeme radi i u HT Mostar.

Čujemo nezadovoljnog Radu Bošnjaka kako se ljuti na Mihovila Čuljka – 'Željezničara' zbog sporosti projekta i 'Željezničara' kako se vrlo vjerojatno sav preznojen od straha mucajući opravdava. No ono što javnost nije do sada znala je da je taj svestrani 'Tomi' koordinirao i izradu analize.

Kada Rade Bošnjak u zapisu govori kako mu je 'Tomi' rekao da će i analiza biti za par dana, misli na analizu IZIS-a koju je Zavod ugovorio s hrvatskom firmom 'Dimeros' d.o.o. kojom je prema ovom zapisu upravljao Tomi. Dakle, tvrtka koja je radila analizu IZIS-a nije istu samostalno radila već pod paskom Tomislava Marića odnosno privatnih tvrki 'Infoherc' i 'TripleS'. 

Dakle 'Tomi' je zapravo upravljao konzultantom i ujedno direktorom 'Dimerosa' Miljenkom Jakopovićem i konzultantom Ozrenom Pezom koji nije čak niti bio zaposlenik 'Dimerosa' i diktirao im što da napišu u analizi IZIS-a, a što odgovara ekipi s 'Petog kata', a sve to plaća Zavod. 

Ove informacije otvaraju novi krak afere i govore nam da se ona širi i na Hrvatsku, pa se postavlja pitanje hoće li se u progon krivaca uključiti hrvatski USKOK koji se do sada pokazao puno aktivniji i uspješniji u procesuiranju organiziranog kriminala nego naše Tužiteljstvo. 

Rade Bošnjak Audio Zapis

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.