EKSKLUZIVNO  SNIMAK RADE BOŠNJAKA: 'Imamo sve na Petom Katu ono što funkcionalno sada egzistira u IZIS-u?'

SNIMAK RADE BOŠNJAKA: 'Imamo sve na Petom Katu ono što funkcionalno sada egzistira u IZIS-u?'
hercegovina.info

Kako smo i najavili ekskluzivno donosimo audio snimak gdje tada ravnatelj Zavoda zdravstvenog osiguranja (ZZO) Hercegovačko - neretvanske županije (HNŽ) Rade Bošnjak razgovara s Mihovilom Čuljkom/Željezničarem, koji je ispred Zavoda bio zadužen za tajni projekat 'Peti kat' i komunikaciju s tvrtkama 'TripleS' i 'Infoherc'.

Bošnjak ga pita ima li na 'Petom katu' sve funkcionalno, kao što to ima IZIS, informacijski sustav o pacijentima koji trenutačno koristi ZZO, a koji je Bošnjak želio izbaciti, a dovesti tvrtke koje je pripremao.

Sadržaj se učitava...

Razgovor teče ovako:

Rade Bošnjak:

Ovaj sa pod funkcionalnostima i tako dalje, da imamo napisano točno upotrebljivu strukturu što je to što smatramo razvijeni softver. Znači razvijen softver znači da imamo sve na 'Petom Katu' ono što funkcionalno sada egzistira u IZIS-u. Je l' tako?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mihovil Čuljak/Željezničar: Da

Rade Bošnjak: Ima li to napisano?

Mihovil Čuljak/Željezničar: Znači ne da ima. Ja sam sinoć doslovno analizirao što je i bilo prije mene (opa.hvali se direktoru za učinjeno), što je bilo za mene u smislu što sam učestvovao i…

I tu se audio prekida, no sasvim je dovoljan da dokaže da je Bošnjak bio nalogodavac 'Petog kata', da je zlorabio ljudske resurse Zavoda za tajni projekt, te ustupao podatke o pacijentima tvrtkama s 'Petog kata' – 'TripleS' i 'Infoherc'.

Već smo prije objavili da je glavni operativac ispred Zavoda i čovjek od najvećeg povjerenja Rade Bošnjaka bio Mihovil Čuljak zvani Željezničar koji je komunicirao s tvrtkama na petom katu i po ovlaštenju direktora Rade Bošnjaka davao im informacije iz Zavoda.

Tajni sastanci bili su održavani i u luksuznim prostorijama na petom katu 'Vitalisa' na kojima je ponekad i Rade Bošnjak osobno nazočio kao i sadašnja v.d. direktorica Ana Vidačak te su upravo oni definirali korake i diktirali tempo. Sve se pripremalo godinama, Bošnjak je išao i u resorno ministarstvo zdravstva, tražio izmjene pravilnika i trasirao put navedenim tvrtkama.

Upoznata je bila i njegova tadašnja savjetnica, a sadašnja v.d. direktorica i prijateljica Ana Vidačak, koju se HDZ BiH, odnosno Dragan Čović priprema imenovati na čelo Zavoda. Upravo ravnatelj i savjetnica, sada savjetnik i ravnateljica bili su upoznati i aktivno usmjeravali tajne aktivnosti tvrtki na 'Petom katu', a kako bi se te iste tvrtke zatim javile na natječaj i dobile isti posao održavanja IZIS-a, ali ovaj put po 6 puta višoj cijeni.

Kao što smo već ekskluzivno objavili tvrtka 'TripleS' bez ikakvog ugovora s Zavodom je komunicirala s Miroslavom Čuljkom – Željezničarom djelatnikom Zavoda, a uz nju je paralelni IZIS gradio i 'Infoherc'.  

Čvrsto uvjereni da će predmet Rade Bošnjak nestati u bermudskom pravosudnom trokutu HNŽ-a, gdje su ranije nestali i drugi dužnosnici HDZ-a BiH, da će Dragan Čović imenovati Anu Vidačak, odnosno ostaviti ravnateljsko/savjetnički dvojac da uništi sve dokaze oko 'Petog kata', ipak objelodanjujemo ove materijale. Nek se zna, tj. ZNA SE.

Podržite i DONIRAJTE našu rubriku ISTRAŽILI SMO