VIDEO  Dvojica radnika upala u rijeku Bosnu

rijeka bosna, potraga, radnici, turski radnici, rijeka bosna, tragedija
Zepce.ba

Potraga za dvojicom radnika koji su upali u rijeku Bosnu nakon što se otkačio kran na gradilištu izgradnje koridora 5c na lokalitetu Topčić Polja danas je bila bezuspješna i bit će nastavljena sutra.

Ovu informaciju je za N1 potvrdio Ramo Suhić, zapojednik specijalne policijske jedinice MUP-a Zeničko-dobojske županije.

Suhić je dalje kazao da su odmah nakon što su dobili informaciju da su dva radnika upala u vodu, angažirali ronilačke timove i ostale spasilačke ekipe.

“Krenuli smo odmah u pretragu terena u cilju spašavanja i pronalaska radnika, a sve na osnovu informacija koje smo dobijali od svjedoka. Konstatatiramo da radi vodostaja rijeke i vremenskih uvjeta trenutno nismo u mogućnosti pronaći radnike i nastavljamo potragu u ranim jutarnjim satima na osnovu dogovora našeg menadžmenta. Tu je i kolaga iz Županijske civilne zaštite koji će nam pružiti pomoć”, naveo je Suhić.

U potrazi su sudjelovale brojne ekipe poput Specijalne policijske jedinice, Civilne zaštite, Gorske službe spašavanja, ali i građani.

“Sutrašnja potraga se nastavlja od mjesta nesreće nizvodno niz rijeku kuda nas tragovi budu vodili”, naglasio je Suhić.

Aldina Ahmić, glasnogovornica MUP-a ZDŽ za N1 je potvrdila da je riječ o radnicima turske kompanije “Cengiz” navodeći da će detaljnije informacije biti poznate nakon što se provede istraga.