Dvije godine od smrti poznatog hercegovačkog svećenika, a suđenje motociklisti nije okončano

Don Damjan Raguž
Arhiva

Suđenje zbog prometne nezgode u listopadu 2018. nakon koje je preminuo svećenik Mostarsko-duvanjske biskupije don Damjan Raguž još nije okončano, potvrdila je za hercegovina.info glasnogovornica Tužiteljstva HNŽ Ana Raič. Dodala je da nema ništa novo u ovom predmetu, u odnosu na ranije izjavljeno.

A ranije je iz Tužiteljstva kazano da je optužnica u ovom predmetu podignuta 12. travnja 2019., te potvrđena od strane Općinskog suda u Mostaru 26. travnja iste godine.

Ročišta koja su bila zakazana u ovoj godini nisu održana zbog nedolaska optuženog, istaknuli su iz Tužiteljstva HNŽ. Don Damjan je rodom iz stolačkog Prenja gdje je i sahranjen. Bio je omiljen svećenik u cijeloj Hercegovini, s posebnom ljubavlju pamte ga u ljubuškim Studencima, ali i u Župi sv. Petra i Pavla na Rotimlji, gdje je župnikovao skoro do pred smrt. Oprostio se u rujnu 2018. i planirao u mirovinu.

Međutim, zasluženu mirovinu nije dočekao. Na pješačkom prijelazu kod Katedrale u Mostaru pokosio ga je motociklist, a preminuo je u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici u Mostaru 11. listopada 2018., 15 minuta poslije ponoći.