U tijeku suđenje zbog prometne u kojoj je stradao svećenik don Damjan Raguž

Don Damjan Raguž
Arhiva

U tijeku je suđenje zbog prometne nezgode u listopadu 2018. nakon koje je preminuo svećenik Mostarsko-duvanjske biskupije don Damjan Raguž.

Iz Tužiteljstva HNŽ za hercegovina.info su potvrdili da je u ovom predmetu optužnica podignuta 12. travnja prošle godine te je ista potvrđena od strane Općinskog suda u Mostaru 26. travnja iste godine.

“U tijeku je suđenje pred ovim sudom i posljednje ročište je održano u 11. mjesecu 2019., a nastavak suđenja je predviđen za travanj 2020.”, navela je u odgovoru za hercegovina.info glasnogovornica županijskog Tužiteljstva Ana Raič

Don Damjan je rodom iz stolačkog Prenja gdje je i sahranjen. Bio je omiljen svećenik u cijeloj Hercegovini, s posebnom ljubavlju pamte ga u ljubuškim Studencima, ali i u Župi sv. Petra i Pavla na Rotimlji, gdje je župnikovao skoro do pred smrt. Oprostio se i planirao u mirovinu.

Podsjetimo, pokosio ga je u blizini katedrale motociklist, a preminuo je u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici u Mostaru 11. listopada 2018., 15 minuta poslije ponoći.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.