DVA MJESECA OD STRAVIČNOG UBOJSTVA Cviki u pritvoru do daljnjeg, u tijeku vještačenja

Josip Cvitanović Cviki
hercegovina.info

Deveti siječnja navršila su se dva mjeseca od ubojstva Marka Make Radića, kojeg je na kućnom pragu, ispred zgrade u Mostaru gdje je živio iz vatrenog oružja usmrtio Josip Cvitanović Cviki.

On ostaje u pritvoru do daljnjeg. Naime, Županijski sud u Mostaru mjesec dana nakon ubojstva donio je rješenje kojim se pritvor Cvitanoviću produžava za još dva mjeseca. Iz Tužiteljstva HNŽ-a kazali su jučer da se u ovom slučaju provode vještačenja, a o drugim detaljima trenutačno ne mogu govoriti. Podsjetimo, nekadašnjeg zapovjednika HVO-a Marka Radića zvanog Maka Cvitanović je ubio 9. studenog.

Kako je objasnila policija, osumnjičeni je 10 do 15 minuta prije ubojstva pokušao fizički napasti žrtvu. Poslije neuspjelog fizičkog napada odlazi po naoružanje, ponovno poziva žrtvu na interfon, te iz neposredne blizine ispaljuje u njega više hitaca iz vatrenog oružja-puška. Nedugo nakon toga sjeda u putničko vozilo marke “Škoda Fabija” i udaljava se u nepoznatom smjeru.

Po zaprimanju prijave o ubojstvu rukovodni djelatnici MUP-a HNŽ oformili su operativni stožer s ciljem koordiniranja operativne policijske potrage za osumnjičenom osobom. Nakon izvršenog kaznenog djela ubojstva osumnjičeni se kretao magistralnom cestom M-17 prema Čapljini, gdje je kratko boravio, da bi se ponovno vratio u Mostar.

Svo vrijeme bijega osumnjičenog Operativni stožer je imao informacije o njegovoj poziciji, tako da su u pripravnosti bili pripadnici policijskih snaga PU Čapljina, PU Mostar i Postrojba za potporu. Ubrzo je uhićen u Splitskoj ulici u Mostaru.