DRUŠTVENO ODGOVORNO PONAŠANJE Telekom operateri u BiH neće isključivati telefone i internet

Internet
Ilustracija

Koronavirus utjecao je na svakodnevni život stanovništva koje se jednim dijelom već nalazi u karanteni. Ova zaraza će ostaviti velike posljedice na rad poduzeća koja su u teškim vremenima ipak pokazale društveno odgovorno ponašanje.

Iz Elektroprivrede HZ HB i Vodovoda Mostar već su za hercegovina.info potvrdili kako neće biti isključenja vode i obustave isporuke električne energije.

Građani ne moraju strahovati i za telefonske i internet usluge, što je potvrđeno za hercegovina.info iz najvećih telekom operatera u BiH, te kompanije Telemach.

“Sukladno trenutačnoj epidemiološkoj situaciji usljed pandemije koronavirusa, Uprava HT ERONET-a donijela je odluku da, dok traje ova situacija, neće biti isključenja zbog neplaćenih računa za 1. i 2. mjesec, što vrijedi za korisnike svih naših usluga”, kazali su za hercegovina.info iz HT Eroneta i dodali:

“Inače, korisnicima sugeriramo korištenje digitalnih kanala komunikacije za sve za informacije o računu preko Plus kluba HTEroneta, preko linka https://plusklub.hteronet.ba/prijava?ReturnUrl=https%3a%2f%2fplusklub.hteronet.ba%2f, kao i online plaćanje kod banaka”.

Iz BH Telecoma su u kratkom telefonskom razgovoru također potvrdili kako neće isključivati svoje usluge privatnim i poslovnim korisnicima zbog pandemije koronavirusa.

U Mtel su za hercegovina.info rekli kako nisu još dobili službenu potvrdu od Uprave poduzeća, ali navode da isključenja neće biti. “Očekujemo da u ponedjeljak dobijemo i službenu obavijest”, naglasili su.

Ostanite kod kuće i izbjegavajte da dodirujete bilo šta što nije neophodno. Čak i račune”, poručili su na svojoj službenoj stranici iz kompanije Telemach. Oni su također potvrdili kako neće isključivati svoje usluge svim korisnicima.