DONESEN ZAKLJUČAK Općinsko vijeće Neum protiv uplovljavanja velikih brodova u neumski akvatorij

Neum,brodovi,neumski akvatorij,Općinsko vijeće Neum
Neum.online

Na današnjoj, 14. redovnoj sjednici Općinskog vijeća Neum donesen je Zaključak kojim se Općinsko vijeće Neum protivi uplovljavanju svih brodova dužih od 15 metara u neumski
akvatorij u cilju zaštite ekološkog sustava zaljeva Neum-Klek, zaštite ribarstva, uzgoja školjaka i zaštite Neuma kao turističkog odredišta, javlja Neum-online.

Općinsko vijeće Neum ovim Zaključkom traži od institucija viših razina vlasti, da u skladu sa svojim nadležnostima, onemoguće uplovljavanje plovila ovakve vrste u neumski akvatorij.

Podsjetimo, 23. lipnja, u Neumski zaljev je uplovio najveći brod u povijesti, ali i prvi koji je prošao ispod Pelješkog mosta.

Riječ je bila o brodu na kružnom putovanju imenom “Bolette” koji je u Neumu boravio 14 sati. Mještani su u znak protesta organizirali i mirni prosvjed, ukazujući na štetnosti koje ovakvi brodovi mogu nanijeti neumskom akvatoriju. Prosvjede je podržao i načelnik općine Neum Dragan Jurković, dok se protiv uplovljavala javnosti obratila i predsjednica O.V. Daniela Matić.

Neum,brodovi,neumski akvatorij,Općinsko vijeće Neum

Kako je kruzer ušao Neumu sazad

Treba li podsjećati uopće na ranije djelovanje dvojice bošnjačkih članova Predsjedništva kada je u pitanju Pelješki most, koji je po prvi puta u povijesti uvezao Hrvatsku, a čiji…