Dok su najbolji sinovi ove zemlje ginuli braneći je, duhovna fukara kakva je Zlatko Lagumdžija preuzela je bank

Zlatko Lagumdžija, mujo, Boris Dežulović, SDP BIH, platformaši, poraz, nihad imamović, sdpbih, osveta, SDP BIH, Hrvati u BIH, majorizacija, SDP BIH, kongres sarajevo, Zlatko Lagumdžija, sdu bih, Zlatko Lagumdžija, SDP BIH, SDP BIH, FTV, Zlatko Lagumdžija, snijeg, Sarajevo, Zlatko Lagumdžija, Zoran Milanović, Zlatko Lagumdžija, Lijanovići, Zlatko Lagumdžija, BIH, Zlatko Lagumdžija, BIH, slučajni prolaznik, Sejdić i Finci, dogovor, Zlatko Lagumdžija, Bojan Šunjić, kolumna, UDBA, SDP BIH, Zlatko Lagumdžija, Emir Suljagić, SDP BIH, BIH, SDP BIH, Zlatko Lagumdžija, Zlatko Lagumdžija političar, Zlatko Lagumdžija, Ivo Sanader, BIH
...koji je izjavu, kako je rekao, dao u svoje osobno ime, a ne kao koordinator građanske koalicije Prvi mart.

- U vrijeme kada su Šešeljevci, u svibnju 1992. godine, u Novoj Kasabi strijeljali moju obitelj, Zlatko Lagumdžija je još uvijek imao otvorena vrata i objavljivao u beogradskoj Politici. Usporediti mene sa Vojislavom Šešeljom može samo karakter koji je odavno izgubio moralni kompas, kao što je u Lagumdžijinom slučaju očigledno.

Ne žalim ni za čim, ponajmanje što sam napustio SDP nakon što sam prozreo da je Lagumdžija slagao i mene i moje prijatelje koji su u SDP ušli da bi tražili i od naroda dobili mandat da mijenjaju ovu zemlju, a ne da sa njim kradu narodne pare. Žalim jedino što sam sve izgubio za zemlju u kojoj silnik kao što je on može na moj račun iznositi ovakve uvrede. Žalim zbog toga što su moj otac i drugi članovi moje obitelji dali svoje živote za njegovo pravo da mene ovako jadno vrijeđa - izjavio je Suljagić.

Za ovu zemlju sam dao sve, kaže on, što sam imao da dam.

- Lagumdžija je za to vrijeme od anonimusa iz Računalnog centra Saveza komunista BiH postao ugledni naučnik čija se imovina proteklih dvadeset godina razmnožavala jednoćelijskom diobom. Ukratko, dok su najbolji sinovi ove zemlje ginuli braneći je, duhovna fukara kakva je Zlatko Lagumdžija je preuzela bank i drži ga već skoro dva desetljeć. Ali, neće još dugo, to je sasvim sigurno - poručio je Suljagić.

Dnevni avaz