DOK BOLNICA ZAPOŠLJAVA Sindikat traži žurne pregovore o boljem standardu i većim plaćama

skb mostar

Nezavisni sindikat zaposlenika Sveučilišne kliničke bolnice Mostar prije gotovo tjedan dana uputio je Vladi HNŽ-a zahtjev za pokretanje pregovora, potvrdio je za heregovina.info predsjednik sinidikata Ivica Anić.

Njime traže pokretanje postupka kolektivnog pregovaranja i zaključivanja Kolektivnog ugovora o pravima i obavezama poslodavaca i zaposlenika u oblasti zdravstva na području HNŽ-a, a očekuju da se iz Vlade što prije odazovu, i pregovorima pristupi.

Priložili su i prijedlog kolektivnog ugovora, kao i financijsku procjenu potrebnih sredstava za dostavljeni prijedlog. S druge strane, iz Vlade HNŽ-a su u više navrata poručivali da nije baš najprikladniji trenutak za podizanje standarda zdravstvenih djelatnika, s obzirom da je epidemija oštetila gospodartvo, no iz sindikata najavljuju da će, ukoliko se ogluše na njihove zahtjeve stupiti u generalni štrajk.

I dok se sindikat bori za bolji standard, između ostalog i 2000 djelatnika SKB, ta ustanova i dalje raspisuje natječaje za prijem novih djelatnika.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.