Dodikova djeca imaju 'samo' pet tvrtki

Milorad Dodik
Milorad Dodik

S obzirom na "učestalo ponavljanje i prenošenje netočnih i neprovjerenih informacija koje je plasirao gradonačelnik Banja Luke Draško Stanivuković, a u želji da javnost informiraju transparentno i istinito" , Gorica i Igor Dodik obratili su se svim građanima i medijima priopćenjem za javnost u kojem su naveli točan broj kompanija čiji su vlasnici.

U priopćenju se navodi da su u vlasništvu Gorice Dodik kompanije 'Agape' Banja Luka, 'Agro voće' Aleksandrovac i 'Global Liberty' Laktaši, a u vlasništvu Igora Dodika 'Fruit eko' Gradiška i 'Global Liberty' Laktaši, prenosi Srna.

"Gradonačelnik Banja Luke posljednjih dana kontinuirano iznosi netočne podatke u vezi sa brojem kompanija u našem vlasništvu, te namjerno kreira pogrešnu i iskrivljenu sliku, izazivajući time negativne emocije i percepciju građana u vezi sa nama i našim obiteljima". 

Kako bi javnost raspolagala točnim i pravno valjanim informacijama naveli smo imena kompanija koje su u našem vlasništvu", ističe se u priopćenju koje su potpisali Gorica i Igor Dodik.

Oni su naglasili da će, ukoliko se i nakon ove transparente objave istinitih podataka, nastavi za iznošenjem netočnih i neprovjerenih informacija, biti primorani da istinu zaštite sudskim putem, nakon koje će sredstva iz tužbe donirati u humanitarne svrhe.