Dodik 'zaprijetio' Crnogorcima

Dodik 'zaprijetio' Crnogorcima
hercegovina.info

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je Srni da svi zastupnici u Skupštini Crne Gore koji su glasovali za Rezoluciju o Srebrenici nisu dobrodošli u Republiku Srpsku jer ta njihova odluka predstavlja izravan udar na Srpsku i srpski narod.

"Ovim činom donošenja pomenute rezolucije crnogorska Skupština se pretvorila u antisrpsko političko kazalište", istaknuo je Dodik.

Dodik je upitao kakve veze ima Crna Gora sa tragičnim događanjima u BiH i kakav je motiv za donošenje takvog jednog akta koji je donešen bezočno i bez argumenata, bez obzira je li riječ o njihovom osobnom stavu ili je u pitanju ispunjavanje interesa antisrpskih stranih nalogodavaca.

"Postavlja se i pitanje zašto opozicija iz Republike Srpske sada sve vrijeme šuti, a otvoreno su se hvalili dobrim odbosima sa Aleksom Bečićem, Dritanom Abazovićem i još nekima. I kad su već u tako dobrim odnosima zašto se nisu izborili da spriječe usvajanje ove sramne antisrpske rezolucije", rekao je Dodik.

On je upitao i zašto nitko iz opozicije nije izašao i jasno i glasno osudio ovaj neprijateeljski čin svojih političkih prijatelja iz Crne Gore. Skupština Crne Gore izglasovala je 17. lipnja Rezoluciju o zabrani negiranja navodnog genocida u Srebrenici. Za usvajanje Rezolucije glasovalo je 55 zastupnika, protiv je bilo 19, a suzdržano sedam.

Rezolucija, između ostalog, podrazumijeva 'da parlament osudi i priznaje da se u Srebrenici dogodio genocid i da je ubijeno više od 8.000 Bošnjaka'. Tekst rezolucije predvidio je i da 11. srpanj bude proglašen Danom sjećanja na žrtve Srebrenice, da se afirmira mir i stabilnost i da se pozovu javne institucije da istraže ratne zločine.