DODIK NIJE U PRAVU Zabilježen pad potrošnje goriva u Federaciji BiH

Benzinska crpka cijena goriva
Hercegovina.info

Svakodnevni rast cijena goriva na svjetskom tržištu ne zaobilazi ni benzinske pumpe Bosne i Hercegovine. 

U Sarajevu se danas tako litar dizela nije mogao kupiti za manje od 3 KM.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i lider SNSD-a Milorad Dodik gostujući u emisiji Telering na RTRS-u poručio je građanima da ne jadikuju, već da ugase automobile.

"Nisam ja jedini koji ovdje imam oči, ali ja vidim da je veća gužva i svi su automobilima, nitko svoj nije zaustavio zato što je cijena povećana s 2,30 ili 2,40 na 3,05 ili 3,20. Svi voze automobile i svi se zadnji toga njih odriču. Ako je to tolik udar onda se prvo ugasi motor, pa se ne vozi onoliko koliko se vozilo", kazao je Dodik

No, izgleda lider SNSD-a nije u pravu, jer kako su kazali iz za Faktor iz Federalnog ministarstva trgovine zabilježen je pad potrošnje goriva.

"U razdoblju od 14. do 24. ožujka potrošnja naftnih derivata u cijeloj FBiH opala je za 21,4 posto u odnosu na razdoblje od 04. do 14. ožujka, odnosno, deset dana ranije", rečeno je za Faktor iz Ministarstva.

Iz Ministarstva su naglasili kako su podaci iskazani za cijelu FBiH i sačinjavaju ukupan zbir naftnih derivata koji se odnosi na PREMIUM bezolovni benzin 95- BAS EN 228-BMB 95, SUPER PLUS bezolovni benzin - BAS EN 228-BMB 98 i Dizel BAS EN 590 (10 ppm).