VIDEO  Dodik na skupu 'Sloboda' dočekan uz pjesmu: "E moj Schmidte ne kači se s nama, ubit će te lole..."

Milorad Dodik
BN

U Banjoj Luci je počeo skup "Sloboda" čiji je inicijator BORS.  Kako navode, skup su organizirali "zbog pokušaja nadležnih osoba međunarodne zajednice da kreiraju ustavno-pravni poredak u RS". Uoči skupa, na ulicama grada na Vrbasu uočeno je jako prisustvo policije. 

Na Trg Krajine došli su najviši službenici DNS-a, predvođeni liderom te stranke Nenadom Nešićem. Među prisutnima je i načelnik općine Vlasenica, Mićo Kraljević, i bivši gradonačelnik Prijedora, Dalibor Pavlović.

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik dočekan je na Trgu Krajine pjesmom, prenosi Avaz.

"Iz Milića krenula je svita da obori Christiana Schmidta. E moj Schmidte ne kači se s nama, ubit će te lole", pjevali su građani prilikom Dodikovog dolaska. Dodika prati harmonikaš, kojeg je lider SNSD-a nagradio novčanicama.

S njim je došla i predsjednica RS Željka Cvijanović.

Slobodan Brdar iz Prijedora odbacio napade na Republiku Srpsku, posebno na NSRS i Milorada Dodika, kome se,kako kaže prijeti smrću  njemu i njegovoj porodici, Osuđuje sankcije od starih, kako je rekao srbomrzaca Dodiku i Cvijanovićevoj i daje im podršku, kao i premijeru Viškoviću, javlja BN.

"Šaljemo poruku da ne prihvaćamo unitarnu BiH po volji jednog naroda. Ne damo imovinu, branimo svaki pedalj naše otadžbine", rekao je on.