DODIK KROZ HERCEGOVINU Ponovno obećao realizaciju kapitalnog projekta

Milorad Dodik u Bileći
Hercegovina.info

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da će na području Hercegovine biti realiziran kapitalni projekt koji se odnosi na izgradnju autoceste od Trebinja prema Foči.

"To se nikada nije moglo završiti za godinu, dvije ili pet. Bit će završeno za desetak godina, ali neće nikad ako ne počnemo sljedeće godine“, rekao je Dodik novinarima u Gacku.

Dodik je dodao da je s direktorom poduzeća "Putevi Republike Srpske“ dogovorio potpuno "presvlačenje" asfalta na dionici od Rudnika i Termoelektrane Gacko, preko centra grada, do raskrsnice puta Gacko – Bileća.

"Očigledno je zima učinila da je asfalt vrlo loš kroz sami centar grada“, rekao je Dodik.

Iz Gacka je Dodik sa suradnicima otišao za Bileću gdje je razgovarao s rukovodstvom ove općine i obećao da će dva milijuna KM biti izdvojena za otpremnine radnika iz općine Bileća.

Dodik je rekao da će za 80 radnika biti osigurane otpremnine u iznosu od 23.000 do 28.000 KM, podsjećajući da 60 posto budžetaproračuna općine ide za financiranje plaća, dodajući da problem prevelikog broja zaposlenih mora biti riješen.

“Pet plaća nije isplaćeno. Јa ću iz Ureda predsjednika u narednih mjesec, mjesec i pol, izdvojiti sredstva za jednu plaću. To svakako nije rješenje, rješenje su otpremnine”, istaknuo je Dodik nakon sastanka s rukovodstvom općine Bileća.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.