DODIG I ČILIĆ DOBIVAJU SVOJU ULICU Bivši sportaši među najaktivnijim vijećnicima u Čitluku, dali su odličan prijedlog

DODIG I ČILIĆ DOBIVAJU SVOJU ULICU Bivši sportaši među najaktivnijim vijećnicima u Čitluku, dali su odličan prijedlog
Događajnica

Općinsko vijeće Čitluk je jedno od rijetkih predstavničkih tijela koje zaista detaljno informira javnost o svome radu. Pored godišnjeg izvješća o radu Vijeća, javnost se redovito informira i o polugodišnjim aktivnostima Vijeća i svakog vijećnika zasebno. 

Navedenu informaciju je pripremio i na prošloj sjednici prezentirao Ivo Bevanda, tajnik Općinskog vijeća Čitluk. Ista je dostupna javnosti na službenoj stranici Općine Čitluk. Pratiteljima sportskih vijesti svakako su zanimljiva dva imena među čitlučkim vijećnicima. Riječ je o bivšim uspješnim sportašima Goranu Božiću i Ivanu Šarcu, koji svojim aktivnostima razbijaju predrasude o pasivnosti sportaša u političkom životu. 

Goran Božić je bivši dugogodišnji reprezentativac Hrvatske i svojevremeno jedan od najperspektivnijih mladih karatista u Hrvatskoj. Među njegovim brojnim sportskim uspjesima svakako treba izdvojiti: zlatnu medalju u ekipnom natjecanju i brončanu pojedinačnu medalju sa  Europskog prvenstva za juniore i kadete u Trstu, zatim broncu sa Svjetskog prvenstva iz Istanbula, broncu sa Zlatne lige iz Monze, naslov juniorskog prvaka Hrvatske, seniorsko zlato na Otvorenom prvenstvu Slovačke te drugo mjesto na Europskom kupu za kadete u Bratislavi.

Ivan Šarac, nekadašnji nogometaš HŠK Zrinjski je član šampionske generacije “Plemića” iz 2009. godine. Pored Zrinjskog, Šarac je u svojoj karijeri nastupao i za NK Hrvatski Dragovoljac te FB Gulbene (Latvija) i  FC Stade Nyonnais (Švicarska). Podsjećamo da je Šarac u Općinsko vijeća Čitluk ušao kao drugoplasirani po broju preferencijalnih glasova (831). Dva bivša sportaša spadaju među najaktivnije vijećnike i potvrđuju da su zadržali u sebi sportski elan.

Inače, najaktivniji vijećnici su dva oporbena vijećnika Dragan Kozina (HDZ 1990) i Drago Vasilj (nezavisni vijećnik) dok je na trećem mjestu Mario Milićević, član vladajućeg HDZ BiH.

Dragan Kozina

Na prijedlog vijećnika Gorana Božića, Općinsko vijeće Čitluk pod točkom razno usvojilo je zaključak da Općinsko vijeće Čitluk upućuje čestitku tenisačima Marinu Čiliću i Ivanu Dodigu za postizanje iznimnog sportskog rezultata – osvajanja srebrne medalje na Olimpijskim igrama.

U jednoglasno usvojenom zaključku također stoji da se zadužuje Povjerenstvo za imenovanje i preimenovanje naziva ulica i trgova u općini Čitluk da sačini prijedlog za određivanje ulice ili trga koji će u čast proslavljenih tenisača nositi naziv „Ulica/Trg broćanskih olimpijaca“.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.