DOČEK NOVE GODINE U MEĐUGORJU Veći dolazak hodočasnika nego nekoliko proteklih godina

Božić, Međugorje
Hercegovina.info

Kako to već tradicionalno biva svake godine, i ove će brojni Novu godinu dočekati u Međugorju, daleko od bučnih zabava i spektakularnih vatrometa, samo uz molitvu i mir. 

Još jučer su u ovo mjesto počeli pristizati hodočasnici iz brojnih zemalja svijeta, neki su stigli danas, a oni domaći hodočasnici iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine većinom će se pridružiti sutra.

"Ove godine za doček Nove godine u Međugorju očekujemo pojačan dolazak hodočasnika, za razliku od nekoliko proteklih godina. Valja istaknuti da za novogodišnje blagdane u Međugorju borave manje hodočasničke skupine iz Italije, Francuske, Španjolske, SAD-a i Njemačke koje će u Međugorju provesti od tri do pet dana", kaže za Hercegovina.info direktor Turističke zajednice Općine Čitluk Ante Kozina.

"Također, treba istaknuti kako su u Međugorje stigle i veće skupine hodočasnika iz istočnih europskih zemalja, posebno Poljske i Ukrajine. Jednako tako, značajan je veći broj dolazaka hodočasnika iz okruženja, naročito Republike Hrvatske. Hotelski kapaciteti su dobro popunjeni, a mogu reći kako se olidno pune i rezervacije za nadolazeću sezonu. Ovim putem u ime Turističke zajednice Općine Čitluk želim ugodan boravak i sretnu novu 2024. godinu svim našim gostima u Međugorju, ali i svim vašim čitateljima", kazao je Kozina.

Što se tiče novogodišnjeg programa u Međugorju, on počinje u 17 sati molitvom krunice, a zatim i svetom misom zahvalnicom za 2023. godinu koja će biti slavljena u 18 sati. 

Nakon svete mise ispred crkve će biti uprizorene Žive jaslice u izvedbi članova Zajednice Cenacolo.

Nakon toga, molitveni program u župnoj crkvi svetog Jakova ponovno započinje u 22 sata molitvenim bdjenjem, odnosno Klanjanjem. U novu 2024. godinu ući svečanom svetom misom polnoćkom koja počinje u 23:30.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.