DOBRE VIJESTI Nakon apela susjeda i našeg teksta, zbrinut je starac iz Slipčića

Trošna kuća u Slipčićima
Hercegovina.info

Nakon apela susjeda i objave na našem portalu, zbrinut je starac iz Slipčića kod Mostara Stojan Đogić. Podsjetimo, Stojan godinama živi sam u trošnoj kućici u Slipčićima, a od rodbine nema nikoga. U ne baš dobrim uvjetima živio je uz pomoć svojih dobrih susjeda koji su mu uvijek pomagali. Nisu ga zaboravili ni prije mjesec dana kada je završio u bolnici.

Odlučili su nam se obratiti kako bi preko nas apelirali institucijama da se pobrinu za njega, jer polupokretni starac nije se iz bolnice mogao vratiti u trošnu kuću u Slipčiće. Nakon objave teksta susjedima su se počeli javljati dobri ljudi, nakon čega je Stojan po izlasku iz bolnice smješten u dom.

"Nakon što je na vašem portalu objavljena Stojanova priča, ljudi su se krenuli javljati kako bi pomogli. Moram istaknuti kako je uvelike pomogao i gradonačelnik Mostara Mario Kordić. On je uplatio određena sredstva kako bi se Stojanu osigurao boravak u domu za stare i nemoćne u Mostaru. Naš susjed na jedno duže vrijeme sigurno je zbrinut", kaže nam Stojanova susjeda Dragana Blažević.

Veliku zahvalu je uputila svima koji su pomogli.

"Hvala svim dobrim ljudima od srca koji su se javili pomoći. Moram reći kako su se uključile i neke udruge preko kojih se moglo donirati 2 KM za Stojana. Sada više za tim nema potrebe. Ako netko od sada želi pomoći našem susjedu može ga pomoći nekim posjetom, hranom i toplom riječi u domu", rekla nam je Stojanova susjeda Dragana Blažević.

Kažimo i to kako je Stojan do sada živio sa 100 maraka mjesečne mirovine i uz pomoć svojih susjeda.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.