Do kraja tjedna odluka o povratku Nove TV

nova tv, reemitiranje, RAK
Nositelji dozvola

"Slijedom dopisa Nove TV, uputili smo svim nositeljima dozvole za distribuciju audiovizuelnih medijskih usluga ažurirani aneks dozvole koji ne sadrži Novu TV. Rok za primjenu ažuriranog aneksa bez Nove TV nije dat iz razloga što nosioci dozvola znaju da po pravilu smiju distribuirati samo ono što je sadržano u aneksu. Ukoliko nositelji dozvola ne postupe u skladu s novim aneksom, odnosno ne prestanu s distribucijom programa Nove TV, Agencija će izvršiti monitoring te, ukoliko bude potrebno, postupit će u okviru nadležnosti iz Zakona o komunikacijama", kažu iz RAK-a.

U slučaju nepoštivanja odredbi pravila, RAK može izreći sankcije od upozorenja do novčane kazne.

"Zakon o komunikacijama propisuje izricanje novčane kazne do 150.000 KM. Monitoring kablovskih distributera je u tijeku. Prema trenutnim saznanjima, više kablovskih distributera širom BiH prekinulo je s distribucijom programa Nove TV. Više informacija imati ćemo nakon okončanja monitoringa", kažu iz Regulatorne agencije za komunikacije.

Sastanak s odvjetnicima

Kako saznajemo, Asocijacija kablovskih operatera BiH (AKOP) počela je pregovore s Novom TV u vezi s reemitiranjem programa u našoj zemlji. AKOP u ovim pregovorima zastupa odvjetnik Vlado Slišković, a Novu TV Ezmana Turković.

"Točno je da smo započeli pregovore. Narednih dana imati ćemo sastanke sa zastupnicom Nove TV. Do kraja tjedna bi trebalo biti poznato hoće li građani BiH ponovo moći gledati Novu TV ili će ona i dalje biti zatamnjena", rekao je Slišković.

Nanesena šteta

Kontaktirali smo i Press službu Nove TV, ali nismo dobili odgovor. U zahtjevu ove televizije koji su uputili RAK-u, saznajemo, stoji da se reemitiranjem programa u BiH nanosi šteta TV kući i eventualnom ekskluzivnom partneru za našu zemlju.

Dnevni avaz